У Луцьку відкриється фотовиставка газети «День»

У Луцьку відкриється фотовиставка газети «День»
Фотовиставка «День-2012» відкриється у Луцьку в середу, 30 січня у приміщенні бібліотеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

На відкритті виставки також презентують книжкову новинку – збірку «Бронебійна публіцистика», та інші книги з серії «Бібліотека газети «День».

Відкриють виставку головний редактор газети «День» Лариса Івшина та ректор університету Ігор Коцан.

На відвідувачів чекає експозиція зі 150 світлин, відібраних з-поміж кількох тисяч фоторобіт, що надійшли на щорічний Міжнародний конкурс газети «День».

Фото представлені у таких номінаціях як «Події», «Особистості», «Український світ», «Життя як воно є», «Світ очима дітей». Також до конкурсу було представлено й чимало робіт, присвячених Євро-2012.

«Фотографія в «Дні» – не просто ілюстрація, а водночас і контекст, і підтекст. Із цього бачення, вибудуваного головою журі конкурсу Ларисою Івшиною, власне, й виріс Міжнародний фотоконкурс. Особливістю проекту є те, що взяти участь у ньому мають можливість як художники-професіонали, так і аматори-початківці з усіх куточків країни. Адже його суттю та основним завданням, за словами Лариси Івшиної, є внутрішньоукраїнська інтеграція та спроба вловити дух часу, акумулювати збірний образ України», - йдеться у повідомленні газети «День».


Фотоконкурс газета проводить від 1999-го року. За цей час він не лише переріс у масштабний соціальний проект, а й став візитівкою «Дня» поряд з іншими культурно-просвітницькими ініціативами видання – Бібліотекою та веб-сайтом під єдиною назвою «Україна Incognita», Літньою школою журналістики, премією ім. Джеймса Мейса «Громадянська позиція».


Всі відвідувачі виставки зможуть відчути себе членами журі, віддавши свій голос за найцікавішу, на їхній погляд, світлину. У день закриття експозиції за результатами цього голосування буде оголошено володаря титулу лідера глядацьких симпатій від Луцька.

Також на виставці можна буде придбати книги з серії «Бібліотека газети «День».

Вхід на виставку вільний. Відкриття - 30 січня 2013 року о 10:30 у бібліотеці Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки за адресою вул. Винниченка, 30-а.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скільки часу триватиме виставка і який графік роботи?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відкриється фотовиставка газети «День»
28 січень, 2013, 13:56