Негода в Україні: тріскучі морози, хуртовини, снігові замети

Негода в Україні: тріскучі морози, хуртовини, снігові замети
В Україні, крім заходу, внаслідок переміщення активного циклону будуть складні погодні умови: в більшості областей сильний сніг, хуртовини, снігові замети.

Про це йдеться в прогнозі Українського гідрометцентру, - пише ТСН.

На дорогах країни ожеледиця.

Хуртовини, які почалися напередодні ввечері, тимчасово припинилися на ніч. Однак кількох годин вистачило, щоб схід і південь країни завалило снігом.

До колін снігу - в Харкові. В Одесі сильний вітер утворив перемети на дорогах - проїхати там нині складно.

До 20 сантиметрів намело на Дніпропетровщині. Із заметів надзвичайникам довелось витягати автівки. На під'їзді до Дніпра через великий шар снігу і слизьку дорогу масово буксували фури – в'їзд до міста їм заборонили ще напередодні.

Завірюха прийшла і в центр країни. З опівночі засипає снігом Київ. І, за прогнозами синоптиків, сніг не вщухатиме цілий день. На в'їздах до столиці утворилися величезні затори, зокрема зі сторони Борисполя. До 10-ї години ранку діятиме заборона на в'їзд вантажівкам до Києва. Тому вони зупинилися в кілометрових чергах перед містом.

Найбільші дороги вже розчистили, тож рух автомобільного транспорту забезпечений. Про це запевняє Державна служба з питань надзвичайних ситуацій. Проте діють обмеження. Зокрема, для забезпечення розчистки доріг та міст від снігу обмежили в’їзди великогабаритного транспорту до Києва, Дніпра, Запоріжжя, Кропивницького, Кременчука, Миколаєва, Одеси, Херсона та на окремих ділянках доріг Запорізької, Одеської, Миколаївської та Київської областей.

Аеропорти працюють у штатному режимі.

У зв'язку з посиленням вітру обмежено лоцманську проводку суден у Маріупольському, Миколаївському, Одеському, Херсонському та Южненському морських торгівельних портах.

Внаслідок ускладнення погодних умов (сильний сніг, пориви вітру) через спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП знеструмлено 174 населені пункти в десяти областях: Донецькій – 42, Черкаській – 23, Миколаївській – 23, Одеській – 20, Дніпропетровській – 16, Харківській – 15, Херсонській – 13, Запорізькій – 9, Сумській – 8 та Київській – 5.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Негода в Україні: тріскучі морози, хуртовини, снігові замети
01 березень, 2018, 09:33