На Волині судили працівницю Пенсійного фонду

На Волині судили працівницю Пенсійного фонду
Управління захисту економіки у Волинській області Національної поліції направило до суду матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності заступника начальника Ковельського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Світлани Киричук.

ПРо це повідомляє «Район. Ковель».

Перевіркою встановлено, що 9 липня 2017 року вона, на підставі доручення, посвідченого приватним нотаріусом Ковельського міського нотаріального округу, уповноважила свого чоловіка придбати в будь-якій країні Євросоюзу та з-за кордону на її ім’я будь-які транспортні засоби за ціною та на умовах за його розсудом та перегнати їх на митну територію України.

Надалі чоловік придбав та ввіз з-за кордону легковий автомобіль марки «ОРЕL ZАFІRА», 2011 року випуску, провівши 28 липня первинну реєстрацію машини в територіальному сервісному центрі 0742 МВС України на дружину.

Відповідно до митної декларації, ціна іномарки складає 111 286,39 гривень, а особою відповідальною за фінансове врегулювання є Світлана Киричук.

Таким чином, вона здійснила придбання рухомого майна, що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року (80 000 грн.) та була зобов’язана в порядку і строки, передбачені законодавством, письмово повідомити про це Національне агентство з питань запобігання корупції не пізніше 7 серпня 2017 року.

Разом з тим, управлінням захисту економіки у Волинській області встановлено, що фактично інформація про зміни в майновому стані Світланою Киричук подано 15 листопада 2017 року. Це підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

У наданому поясненні Світлана Сергіївна зазначила, що повідомлення про суттєві зміни в майновому стані було подане несвоєчасно, бо її чоловік при реєстрації транспортного засобу повідомив їй, що вартість автомобіля «ОРЕL ZАFІRА» становить 57 000 грн., а надалі, коли вона дізналася дійсну вартість автомобіля, яка складає 111 286,39 гривень, невідкладно подала декларацію про суттєві зміни в майновому стані.

В діянні чиновниці вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-6 КУпАП, що тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Сергій Панасюк у постанові зазначив, що Світлана Киричук вперше вчинила правопорушення, різниця між 80 000 грн. (50 прожиткових мінімумів) та 111 286,39 грн. (отриманий дохід) не є аж надто разючою, а митне оформлення та реєстрацію автомобіля проводила не вона, а її чоловік, «це вимагало від останньої зусиль для того, щоб дізнатись про справжню вартість автомобіля, ця інформація не була для неї очевидною».

Головуючий по справі звільнив чиновницю від адміністративної відповідальності в зв’язку з малозначністю вчиненого правопорушення, обмежившись щодо неї усним зауваженням, а провадження закрив.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
правильно суддя зробив
Відповісти
Останні новини
На Волині судили працівницю Пенсійного фонду
01 березень, 2018, 10:25