Скандальне «земельне» рішення оскаржуватимуть у суді

Скандальне «земельне» рішення оскаржуватимуть у суді
Рішення щодо виділення земельної ділянки на вулиці Рівненській, 119 для ТОВ «ЖИТЛОВИЙ КВАРТАЛ» будуть оскаржувати у суді.

Про це стало відомо під час брифінгу 1 березня.

Депутат Луцької міської ради Юлія Вусенко зауважила, що нині у міській раді склалася негативна тенденція. «Нова влада» систематично обманює лучан, адже «не можна ділити блага всіх лучан між людьми, які складають більшість у міській раді».

«Ми маємо рішення, яке апріорі вже вносилося в міську раду з порушенням законодавства. Ми будемо це рішення оскаржувати в суді», – повідомила Вусенко.

Вона висловила сподівання, що закон та здоровий глузд переможуть і дадуть бажаний результат – змогу відстояти інтереси міста.

«Ми не можемо дозволити таким чином, вибачте за таке негарне слово, «розбазарити» те, що ми маємо», – сказала депутат. Мовляв, вона сподівається, що врешті-решт всі пригадають, що Луцьк є цивілізованим містом. «Судовий позов буде, і ми надіємося на перемогу в суді», – підсумувала Вусенко.

Експерт «Волинського центру розвитку урядування» Юрій Моклиця додав, що основним об’єктом оскарження стане рішення по Рівненській, 199. Однак в контексті порушення регламенту не зовсім законно прийняли й інші земельні питання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Насправді, може бути ще колективний позов від громадян - жителів Луцька, про скасування цього рішення, т.я саме рішення суперечить принципу самоврядування і при явно можливісті отримати на аукціоні гроші за продаж ділянки, було нанесено шкоду інтересам громади - віддано без грошей.
Також прослідковується і корупція - без грошей віддали афілійованим з депутатом ЛМР структурам.
Важливо почати процес і довести до кінця - 23 корупціонери повинні бути на нарах.
Відповісти
Закон України "Про місцеве самоврядування в Україні" передбачає, що органи та посадові особи місцевого самоврядування несуть відповідальність за свою діяльність перед:
— територіальною громадою;
— державою;
— юридичними і фізичними особами (ст. 74 Закону).
Органи та посадові особи місцевого самоврядування підзвітні, підконтрольні перед відповідними територіальними громадами.

Територіальна громада у будь-який час може достроково припинити повноваження органів та посадових осіб місцевого самоврядування, якщо вони: порушують Конституцію або закони України; обмежують права і свободи громадян; не забезпечують наданих їм законом повноважень.

Отже, територіальна громада Луцька понесла збитки внаслідок незаконного рішення, яким громаді завдані реальні матеріальні збитки.
До відповідальності треба притягнути пустоцвіта і решту корупціонерів, що свідомо голосували за незаконне рішення.
Раду негайно розпустити, т.я. вона фактично не представляє інтереси громади, а представляє інтереси палиці, що абсолютно суперечить основному принципу самоврядування.
Відповісти
Останні новини
Скандальне «земельне» рішення оскаржуватимуть у суді
01 березень, 2018, 11:41