У Нововолинську планують встановити камери спостереження

У Нововолинську планують встановити камери спостереження
У Нововолинську під час сесії міської ради піднімали питання щодо втілення програми «Безпечне місто».

Наразі закупили 14 камер відеоспостереження та необхідне обладнання для їх обслуговування, яке чекає на встановлення, - пише «Буг».

28-го лютого під час сесії Нововолинської міськради під час доповіді т.в.о. начальника поліції Віктора Пикалюка про криміногенну ситуацію в місті, депутат міськради Сергій Семенюк поцікавився про хід виконання програми “Безпечне місто” в Нововолинську.

Пикалюк відповів, що на суму близько 112-ти тисяч гривень, яку виділяли з міського бюджету, закупили 14 відеокамер, 4 відеореєстратора, 4 жорстких диски і 4 монітори для відеоспостереження. Керівник поліції зауважив, що кошти на встановлення обладнання не виділялися, тому не проводився монтаж.

У місті вже було встановлено 9 відеокамер, з яких зараз працює лише 4. За словами міського голови Віктора Сапожнікова монтаж та обслуговування проводило ТТІ в плані «шефської допомоги», та прийшов час і потрібно щось змінювати.

Мер також зазначив, що з одним із попередніх керівників поліції Андрієм Литвином почали працювати з підприємцями, щоб кожен поставив камеру і вивів на монітор у себе, а при можливості – у чергового поліції.

«Сумарно в 2017 році на встановлення системи відеоспостереження було виділено 154 тисячі, з них 24, які виділяли на закупівлю планшетів, – повернулися назад, так як їх не встигли освоїти. Цьогоріч пропонуємо виділити на цю ж потребу вже 26 тисяч. Та чому вчасно не закупили?

А обладнання, яке зараз вже є, з минулого року лежить “мертвим вантажем” і потрібно щось робити. Ініціатива щодо підприємців, яка йшла від мене, не доведена Литвином до кінця», – сказав Сапожніков.

«З місцями попередньо вже визначилися та зазначили на карті. Мають бути і на в’їзді і виїзді з міста. Будемо чекати коштів на монтаж обладнання та коли закінчаться морози. Старатимемося в найкоротші терміни», – повідомив Пикалюк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Нововолинську планують встановити камери спостереження
01 березень, 2018, 12:32