На сесії у лучан вкрали землю за 500 тисяч доларів, – експерт

На сесії у лучан вкрали землю за 500 тисяч доларів, – експерт
Орієнтовна ринкова вартість ділянки на вулиці Рівненській, 199, яку під час вчорашньої сесії Луцькради фактично «подарували» ТОВ «ЖИТЛОВИЙ КВАРТАЛ» - 500-700 тисяч доларів.

Про це під час брифінгу 1 березня повідомив експерт «Волинського центру розвитку урядування» Юрій Моклиця.

Моклиця пригадав історію ділянки, адже в липні 2017 року за вказаною адресою викупили комунальні теплиці, які стоять на землі площею у дві сотки. Тоді майно придбали за 2,5 млн грн.

Натомість учора до цієї ділянки додали ще шмат землі, фактично удесятеро більший. За словами Моклиці, теплиці придбали наперед, адже знали, що решту землі вдасться «протягти» через сесію.

«Була пояснює, що вони на літо мають висаджувати в теплицях розсаду», – зауважив експерт. Проте, за його словами, не варто забувати кілька важливих моментів. По-перше, теплиці зруйновані, знаходяться у жалюгідному стані. По-друге , у жовтні 2017 року під час сесії Луцькради дали дозвіл на зміну ПДП цієї території.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ФІРМУ «ЖИТЛОВИЙ КВАРТАЛ» ТА ЇЇ ЗВ'ЯЗОК З ДЕПУТАТАМИ СЕРГІЄМ БУЛОЮ ТА КОСТЯНТИНОМ ПЕТРОЧУКОМ

«ПДП міняють, коли хочуть щось побудувати чи змінити», – пояснив Моклиця. За його словами, ситуацію з тим, у чиїх інтересах теплиці і землі, досить легко відстежити, бо земельні торги відбулися весною минулого року – за кілька тижнів після того, як у незрозумілий спосіб вдалося змінити секретаря на «потрібного».

«8 років цей об’єкт був в арешті, буквально за 2-3 тижні вирішили питання зі його продажем», – наголосив експерт та підкреслив: факт у тому, що у лучан фактично вкрали землю орієнтовною вартістю півмільйона гривень.

Окрім того, Моклиця зауважив, що вражений цинізмом представників поукропівської більшості, адже від одного з депутатів довелося почути фразу «Мені настільки пофіг, що аж не соромно».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.