Рада схвалила закон про Антикорупційний суд

Рада схвалила закон про Антикорупційний суд
Верховна рада України в першому читанні схвалила законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

Відповідне рішення підтримали 282 нардепа, -передає РБК-Україна.

"Проект закону спрямований на визначення засад організації та діяльності Вищго антикорупційного суду і спеціальних вимог до суддів цього суду та гарантій їх діяльності", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту, який вніс до парламенту президент України Петро Порошенко.

Згідно з документом, юрисдикція Вищого антикорупційного суду буде поширюватися на всю територію України. Його завданням є здійснення правосуддя відповідно до визначених законом принципів і процедур судочинства з метою захисту особи, суспільства і держави від корупційних та пов'язаних з ними злочинів.

Зазначимо, суддею Вищого антикорупційного суду може стати громадянин України, не молодший 35 років. Кандидат повинен мати досвід професійної діяльності у сфері права з питань протидії та боротьби з корупцією, а також відповідати іншим вимогам, зазначеним у документі. Документ пропонує закріпити алгоритм дій у зв'язку з прийняттям закону "Про Вищу антикорупційному суді".

Зокрема, передбачається протягом 12 місяців з дня набрання законом чинності формування Вищого антикорупційного суду, проведення конкурсу на посади суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду і на посади інших суддів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Рада схвалила закон про Антикорупційний суд
01 березень, 2018, 13:31