Це злочин проти бізнесу, – експерт про здорожчання реклами в Луцьку

Це злочин проти бізнесу, – експерт про здорожчання реклами в Луцьку
Із грудня 2017 до березня 2018 року вартість розміщення реклами у Луцьку зросла на 260%.

Про це стало відомо 1 березня під час круглого столу за участю представників рекламного бізнесу.

Павло Цапюк розповів, що протягом чотирьох останніх років для власників рекламних засобів відбувалось коригування тарифів. Щороку у грудні ціни зростали. Крім того, на тарифи накладався рівень інфляції, через що він зріс сам собою фактично на 77%. Після цього виконком міської ради 21 січня підняв цей тариф ще на 49%. Цапюк заявив, що у підсумку за три місяці вартість реклами зросла на 260%.

Голова Української асоціації візуалізації індустрії Світлана Свирида додала, що у Луцьку порівняно з містами-сусідами і загалом по Україні набагато вищі ціни на рекламу.

«Ми не Київ, ми не Львів і навіть не Одеса. Як можна з повітря брати ці суми? Як можна маніпулювати громадською свідомістю, що ці гроші від реклами ви використаєте на добудову школи № 27? Це злочин проти малого і великого бізнесу. З нами треба рахуватись і не топтати нас», – сказала вона.

Свирида додала, що влада Луцька узурпувала все і приносить місту великі збитки. Світлана Свирида розповіла, що буде писати заяви у Державну регуляторну службу, щоб та перевірила діяльність міської ради, готуватиме звернення в Антимонопольний комітет, незалежні організації, які можуть дати оцінку тарифам, а також подаватиме у суд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай ліпше розкаже як вони ввзвінтили ціни в три рази для політичних партій,які хочуть вже бронювати бігборди перед виборами. Баригі а не бізнесмени.
Відповісти
А навіщо взагалі ці велетенські щити? Треба ліквідувати таку зовнішню рекламу, бо вона всує архітектурний вид міста і заважає водіям - замість важливого дорожньного знаку увагу привертає чергова реклама недобудованого гетто імені козюри, були, чорнухи чи ще когось
Відповісти
А може взагалі варто прибрати всі ці борди???
Відповісти
Який бізнес? Вони щось виробляють? Це навіть не сервіс, бо біг-борди нав’язують інформацію, без якої можна обійтись. Це паразитування – гроші з повітря.
Відповісти
народ схаменіться, бордів менше не стане...просто йде переросподіл їх власників
Відповісти
Рекламщики сплачують ще і інші податки, чи Ви не знали? А може чиновники міської ради працюють без зарплати.
Відповісти
Будь-який законний бізнес має право на існування: сплачуються податки, робочі місця і т.д. Так само має право на прозорість і захист своїх інтересів. Зловтішатися не варто, сьогодні рекламщики потрапили в немилість, а завтра може бути ще будь-хто
Відповісти
За біг-бордом стоїть мінімум менеджер з продажу реклами, дизайнер, друкарня, поклейщики, постачальники матеріалів, власник бізнесу.
Це все робочі місця, сім*ї, сплачені податки.
Сьогодні вони віджимають борди, завтра будуть віджимати хати в приватному секторі, бо там можна побудувати багатоповерхівку.
Відкрийте очі - укроп це БАНДИТИ!
Відповісти
Останні новини
Це злочин проти бізнесу, – експерт про здорожчання реклами в Луцьку
01 березень, 2018, 14:48