На Волині вмирають соснові ліси

На Волині вмирають соснові ліси
На Волині масово всихають сосни. Причина – жуки-короїди. Найбільшої шкоди сосновим лісам шкідники завдали у Камінь-Каширському, Любешівському і Маневицькому районах.

Про це повідомляє ВРД НСТУ.

Заходи боротьби, які тут проводяться волинськими лісівниками, уже не дають бажаного результату, – каже директор державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Херсонлісозахист» Тетяна Касіч.

«Ми можемо констатувати такий факт, що ураження цим шкідником будуть потужнішим цього року, ніж 2017-го. Вже маємо другу стадію із чотирьох. Загроза збільшується. Заспокоїти даний осередок, на жаль, ми не можемо», – повідомила Тетяна Касіч.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Про що ви кажете, які жуки-короїди, бандити-лісокради, от хто причина "висихання" соснових лісів. Ви були в тих лісах, бачили, які дерева вирізаються, що пишете оцю брехню. А списати на висихання умисне знищення волинських лісів, чому ще спосіб приховання злочину?
Відповісти
це дійсно велика проблема, був цього року на грибах в Маневичах - це просто жах, дуже дуже багато дерев вражено короїдами, кора просто обсипається.
Відповісти
Дайте-но угадаю, як боротися з проблемою.
Треба різати... Вірно?
Відповісти