Цьогоріч в Україні виділили понад 6 мільярдів на підтримку АПК

Цьогоріч в Україні виділили понад 6 мільярдів на підтримку АПК
Понад 6 мільярдів гривень виділять в Україні в 2018 році на підтримку аграрного сектору економіки.

Про це повідомили 1 березня під час зустрічі волинських аграріїв з заступником Міністра аграрної політики та продовольства України Оленою Ковальовою, яка відбулася у форматі навчального семінару.

Аграрії Волинської області та чиновники говорили про підтримку галузі з обласного та державного бюджетів.

«Волинь працює стабільно. Останні роки головна продукція йде наростаючим підсумком. Сьогодні в нас 104,4 % росту валової продукції за попередній рік, сподіваємось, що він і надалі буде так йти за рахунок інтенсифікації», - розповів у вступному слові директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко.

«Волинь це та область, яка є в числі лідерів. Порівнюючи динаміку виробництва сільськогосподарських продуктів починаючи з 2010 року, то з 5 млрд. 300 тис. грн. ми вийшли майже на 7 млрд. грн. За ці 7 років прибавка склала прибуткових 1,5 млрд. грн. виробництва продукції», - додав він.

Юрій Горбенко зауважив, що сільське господарство на Волині одна з головних галузей економіки, адже разом з харчовою промисловістю воно складає третину валового продукту області.

«Починаючи з 2015 року Волинь займає 12-13 місце по виробництву продукції в рейтингу по всій Україні, а в 2017 році вже посідає 7 позицію», - додав Горбенко.

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова розповіла, що найбільше її вразило за 2017 рік у Волинській області це зростання тваринництва та рослинництва у понад 4 рази та відсоток сільського господарства в освоєнні капіталів інвестицій цієї області.

Далі вона представила програми підтримки, а саме розповіла, на що державні кошти будуть видані у 2018 році та на що саме.

«В бюджетному кодексі зафіксована позиція 1% від валової продукції сільського господарства попереднього року направляється на державну підтримку підприємств АПК. Якщо минулого року це було трохи більше 5 млрд. грн., то цього року 6,3 млрд. грн», - зауважила вона.

Переважна частина грошей, 4 млрд. грн., буде йти на розвиток тваринництва, а 2,1 млрд. грн. планують спрямовати на розвиток фермерських господарств та плантацій.

Як розповіла Олена Ковальова, що їй пощастило представити Волинській області порядки використання коштів, які вже є по факту затвердженими Кабінетом міністрів України і це є готовими документами для сільськогосподарських товаровиробників.

«Це є сигналом для органів місцевої та регіональної влади розпочинати роботу над освоєнням цих коштів», - додала вона.

Олена Ковальова
Олена Ковальова


Начальник Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області Світлана Савчук зауважила, що збільшення фінансування галузі АПК впливатиме й на надходження податків у бюджет.

«За останній рік надходження ПДВ сільськогосподарських виробників становило 40%. Тому що аграрники та усі інші причетні до цієї галузі суб’єкти господарювання збільшили податкову віддачу», - розповіла вона та подякувала аграрникам за хорошу податкову поведінку.

Світлана Савчук, Сергій Кошарук, Юрій Горбенко
Світлана Савчук, Сергій Кошарук, Юрій Горбенко
Валерій Діброва
Валерій Діброва



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Цьогоріч в Україні виділили понад 6 мільярдів на підтримку АПК
02 березень, 2018, 09:12