Рада дозволила виїзд дітей за кордон без згоди одного батьків

Рада дозволила виїзд дітей за кордон без згоди одного батьків
Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку виїзду дитини за межі України".

За це рішення проголосували 233 депутати, - повідомляє Укрінформ.

Зокрема, у документі пропонується надати право батькам надавати дозвіл на виїзд дитини за межі України на термін до трьох років, що передбачає один або декілька виїздів, як без обмежень або з визначенням країни, до якої в'їзд дозволено або заборонено. Пропонується також дозволити судам за відсутності згоди одного з батьків надавати дозвіл на один або декілька виїздів за межі України.

Водночас, якщо дитина потребує надання медичної допомоги за межами України, або виборола право участі у міжнародних олімпіадах, міжнародних музичних, художніх та інших творчих конкурсах, міжнародних дитячих змаганнях, спортивних заходах тощо, проте не має згоди одного з батьків (інших законних представників), доцільно перебачити можливість тимчасового виїзду дитини за межі України за згодою іншого з батьків (законних представників) дитини за дозволом органу опіки та піклування за умови подання підтверджуючих документів, виданих органами державної влади України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Рада дозволила виїзд дітей за кордон без згоди одного батьків
02 березень, 2018, 10:24