В Росії назвали кращі фільми минулого року

В Росії назвали кращі фільми минулого року
Кінопремію "Золотий орел" за кращий фільм року вручили стрічці "Білий тигр" режисера Карена Шахназарова.

Церемонія вручення премії пройшла увечері в п'ятницю, 25 січня, пише Gazeta.ua.

Фільм Шахназарова про Велику Вітчизняну війну заснований на повісті Іллі Бояшова "Танкіст, або Білий тигр" і розповідає про протистояння радянського танкіста і німецького танку-примари.

Кращим режисером названий Андрій Прошкін. "Золотого орла" йому вручили за фільм "Орда". Крім того, нагородами були відзначені оператор цієї картини Юрій Райський, сценарист Юрій Арабов, художник по костюмах Наталя Іванова і художник-постановник Сергій Февральов.

Приз як кращий актор отримав Данило Козловський, який виконав головну роль у фільмі Романа Пригунова "Духless". Кращою актрисою стала Анна Міхалкова: вона отримала "Золотого орла" за роль у фільмі Резо Гігінеішвілі "Любов з акцентом". Кращим актором другого плану визнали Андрія Смолякова ("Висоцький. Спасибі, що живий"), кращою актрисою - Вікторія Толстоганова ("Шпигун").

Приз в номінації "кращий мінісеріал" (менше 10 серій) дістався "Білій гвардії" Сергія Снєжкіна, в номінації "найкращий серіал" (більше 10 серій) - серіалу "Жуков" Олексія Мурадова.

Крім того, "Золотим орлом" за видатний внесок у кіномистецтво були нагороджені оператор Вадим Юсов та Віктор Вексельберг разом з його фондом допомоги кіноакторам "Урга - територія любові".

Всього на премію номінувалися 59 повнометражних ігрових фільмів, 43 неігрових, 12 серіалів та 13 міні-серіалів, 32 анімаційні картини, а також 34 зарубіжних фільмів, що виходили в російський прокат. Премія "Золотий орел", започаткована Національною академією кінематографічних мистецтв і наук Росії, вручається з 2002-го року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кіно, цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.