На Україну знову суне циклон: оголосили штормове попередження

На Україну знову суне циклон: оголосили штормове попередження
Через прихід циклону з районів Середземномор'я в Україні у суботу, 3 березня, знову суттєво ускладниться погода.

Як повідомила синоптик Наталка Діденко, українцям слід очікувати снігопади, хуртовини і сильний вітер, – пише Zaxid.net.

«З вечора 2 березня та впродовж 3 березня в Україні циклонічне дежавю – снігопади, хуртовини, штормовий вітер. Словом, складна синоптична ситуація, хай їй грець! У Києві завтра опади та явища послабшають, морози щипатимуться боляче, вночі -14, вдень -10 градусів. Але! 3 березня до столиці знову підсунеться мачо-циклон з південних країв. Тому до холодяки знову приєднаються снігопади та хуртовини», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

«Ситуація погіршується ще й тим, що завтра з півдня, з південного сходу попре тепле повітря. Це, звичайно, приємно було б, якби не циклон. Бо потепління перетворюватиме сніг у мокрий сніг», – зауважила синоптик.

За даними Діденко, завтра у південній частині країни очікуються дощі.

«У неділю – на щастя, циклони швидко рухаються – ситуація вирівняється, опади і явища послабшають і припиняться. Але повернуться морози і ще задуватиме пристойний вітер», – додала вона.

Діденко зазначила, що з 6 березня буде тепліше.

У свою чергу МВС України сповіщає на сторінці у Facebook про погіршення погодних умов у областях. «За даними Українського гідрометцентру, 3 березня внаслідок переміщення активного циклону очікуються складні погодні умови», – йдеться в повідомленні.

Складні погодні умови очікуються в Черкаській, Полтавській, Харківській, Сумській областях; сильний сніг з дощем у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Кіровоградській та Дніпропетровській областях.

Також налипання мокрого снігу та ожеледь вночі очікують в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, вдень в Кіровоградській, Дніпропетровській та Донецькій областях.

«Пориви вітру 15-20 м/с в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Кіровоградській, Дніпропетровській, Черкаській, Полтавській, Харківській, Донецькій, Луганській та Сумській областях», – йдеться в повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.