Волинський футболіст отримав польське громадянство та співає польський гімн

Волинський футболіст отримав польське громадянство та співає польський гімн
Уродженець Ковеля та футболіст клубу «Ягеллонія» з міста Білосток Тарас Романчук каже, що дуже звик до Польщі. Чоловік навіть знає державний Гімні і співає його з іншими.

Про це пише сайт Телеканалу новини «24».

Нагадаємо, що Тарас Романчук отримав громадянство Польщі. Зазначалося, що необхідні документи він подав ще 23 лютого 2017 року, а у п’ятницю, 2 березня, мала відбутися офіційна передача громадянства. Окрім спортсмена, поляками також стала і його родина (батьки, брат і дружина).

Як розповів сам футболіст, він є дуже радим отримати громадянство Польщі.

«Коли в 2014 році переїхав до «Ягеллонії», у нас відбулася розмова з віце-президентом. Я згадав, що маю польське коріння, адже моя бабуся народилася в Польщі. Ми знайшли всі документи, що підтверджують її походження, і рік тому я направив запит на отримання польського громадянства», – зазначив він.

За його словами, у Польщі футболіст живе уже 6 років.

«За цей час траплялися кумедні випадки. Коли я на декілька днів їздив в Україну, аби відвідати батьків, то після повернення дещо складно було перейти з польської на українську. Зокрема, у моїй розмові «проскакували» польські слова, особливо коли ходив в магазин або спілкувався з друзями», – підкреслює новоспечений поляк.

Водночас уродженець Волині зауважив, що вже дуже звик до Польщі, і не приховує, що там добре жити.

«Я вже навіть знаю слова гімну. Перед матчами польської ліги завжди він лунає. І було одного разу, якщо не помиляюся, на День польської армії, що співав його з усіма»,– додає Романчук.

Крім того, він пригадав, як після початку подій на Донбасі, до нього прийшла повістка щодо служби в армії.

«Це був неприємний момент, мені тоді, можна сказати, пощастило. Коли мене покликали служити в армію, я надіслав копію контракту своїм батькам. Вони показали її офіційним особам, пояснюючи, що тут у мене є робота, я постійно проживаю в Польщі, і тому мені дали відстрочку на 5 років», – переконує він.

Щодо українського громадянства, яке у нього поки залишається, футболіст знає, що законом України у нього може бути лише один паспорт.

«У травні, після закінчення сезону, я займуся цим питанням. Мені лише потрібно надати певні документи. Чи будуть далі якісь проблеми, не знаю. Однак я точно знав, що коли-небудь прийде такий час, тому мені нема чого боятися», – констатував Романчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
я його підтримую. кожна людина зі здоровим глуздом при можливості старається втікти з Неньки України. там, можливо хоть заживе посправжньому, без хабарів та тотальної корупції
Відповісти
"Це був неприємний момент, мені тоді, можна сказати, пощастило"
А коли прийде повістка захищати Польщу, момент буде приємним?
Відповісти
молодець підтримую . В нього є здоровий глузд .
Відповісти
Кому яке собаче діло хто де живе і який гімн співає?
Тут кожний другий вата чекає Путіна і що?
Відповісти
я теж підтримую!!!!
Відповісти
Останні новини
Волинський футболіст отримав польське громадянство та співає польський гімн
03 березень, 2018, 09:58