У квартирі, де живе луцький депутат Була, декілька років не платили комуналку

У квартирі, де живе луцький депутат Була, декілька років не платили комуналку
У квартирі на проспекті Відродження, в якій мешкає депутат Луцької міськради Сергій Була, декілька років не сплачували за комунальні послуги.

В результаті цього накопичилося тридцять з половиною тисяч гривень боргу, - повідомляє «Волинь24»

І хоча депутат стверджує, що недавно звідти з'їхав, сусіди кажуть: живе досі.

Ще в травні 2017 року до журналістів видання «Волинь24» звернулася обурена жінка: чому, мовляв, у пенсіонерів відбирають останню копійку, а депутатам можна не платити і нічого їм за це не буде.

Пані розповіла, що мешкає на одному поверсі із Сергієм Булою. Якось до неї звернувся електрик і попросив ключ від електричного щитка. Сказав, що хоче вимкнути світло в квартирі через заборгованість. Якраз у тій, де проживає депутат. Але вже за декілька хвилин чоловік знову звернувся за ключем, аби повернути все як було. Мовляв, керівництво змусило.

Журналістам вдалося з’ясувати, що станом на травень 2017 року за тією адресою було нараховано більше 17 тисяч гривень боргу.

Як пояснював тоді Сергій Була, його тесть, на якого записана нерухомість, не сплачує за послуги принципово, бо суми нарахувань вважає несправедливими. Утім депутат пообіцяв вирішили це питання. Хоча так і не спромігся зробити це впродовж року.

ДЕПУТАТСЬКА НЕРІШУЧІСТЬ

Станом на вересень 2017 року сума боргу була вже понад 23 тисячі гривень, а на початок березня 2018 року сягнула 30 тисяч.

Якщо бути точним – 30 399 гривень. Це, зокрема, борг за опалення (понад 20 тисяч гривень), утримання будинку і вивезення сміття (більше 6 тисяч гривень), гарячу воду (3,5 тисяч гривень).

Депутат стверджує: це не його борг, адже він не є власником квартири. При цьому не приховує, що донедавна проживав у ній. А значить, користувався послугами комунальних служб… за які ніхто платив.

У тому, що обранець громади таки має стосунок до квадратних метрів на Відродження, а отже, і боргу, переконує його декларація. У документі сказано, що крім тестя Анатолія Стецюка співвласницею житла є його дружина – Ірина.

Сергій Була запевняє, що наразі перебрався в інше помешкання – на вулиці Коперника. Хоча сусіди кажуть по-іншому. На запитання: «Чи живе тут депутат?», – лаконічно відповідають: «Живе».

ЗІ ШВИДКІСТЮ СВІТЛА


Про існування 30-тисячного боргу за адресою, де мешкає депутат, ми дізналися в одному з відділень банку 2 березня. Це було приблизно о пів на першу дня. За півгодини у телефонній розмові Була пояснював, що не платити – принципова позиція тестя, який вважає, що держава його обманула.

Та вже за 18 хвилин після розмови депутат перетелефонував і повідомив: заборгованість погашено!

Зі слів Сергія Були, тесть тільки-но сплатив комунальний борг. І навіть встиг це зробити до обідньої перерви.

«Я не знаю, що у вас за інформація, 30 тисяч він заплатив», – запевнив депутат.

Блискавичність розвитку подій вражає. Чи не сам обранець, бува, аби уникнути зайвих запитань, вирішив хутенько погасити заборгованість?

Як спробував пояснити Була, його тесть тижні два тому розпочав оформляти субсидію. А для цього, каже він, необхідно погасити борг.

І за дивним збігом, момент погашення 30-тисячного боргу, який накопичувався впродовж кількох років, збігся з дзвінком журналіста.



***

На табло у банківському терміналі досі висить сума платежу за комуналку у розмірі 30 399 гривень. Працівники зауважують: якщо кошти справді було сплачено, то може знадобитися близько тижня, аби це відобразилося.

Нагадаємо: Сергій Була засвітився на скандальній сесії Луцької міськради 28 лютого. Зокрема, депутат двічі застосував задушливий прийом проти своїх колег.

Також на цій сесії «проукропівська» більшість протиснула земельне питання, яке опозиція прозвала «дерибаном землі». Приватній фірмі віддали під забудову майже 2 гектари землі. Цю фірму пов'язують якраз із Сергієм Булою та його колегою Костянтином Петрочуком.

Експерт з нерухомості оцінила цю земельну ділянку у понад 1 мільйон доларів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Заробив - заплатив
Відповісти
А це вже не першийраз цим бандииам все списквали.Тоді,як цим,що не платили списквали з книжок,а ці,що чесно платили остались без нічого.А цим бандитам іворам,списали простоо так,держава чинушам списалв.Я працювала тоді в цих структурах і знаю. От такі вони нелюди.
Відповісти
А їздить на крузаку 200 17 року
Відповісти
це жах - це наше майбутнє ....
Відповісти
Платив Серюня квартплату (пр.Відродження, буд. 41 кв. 10) 02.03.2018 десь о 14:00 у відділенні Приватбанку на Соборності, 32. Ломився без черги з пресом грошей в руках !!! Луцьк - це велике село )))
Відповісти
цим гнидам все з рук сходить.....пора брати справедливість в свої руки....
Відповісти
Перевірте всіх чиновників України і іх близьких в такий спосіб
І заборгованість за комуналку зменшиться на 50-70 %
Відповісти
ПАСКУДА
Відповісти
Його кантора на Соборності 38 як сина не порушуй закон вмер голова міста стає секретар просив бидло нетруджане не прислухався бандит йди на завод
Відповісти
А ще писали, ще за борги мають пеню нараховувати? Чи то тільки простим смертним?
Відповісти
Останні новини
У квартирі, де живе луцький депутат Була, декілька років не платили комуналку
03 березень, 2018, 11:59