Назвали найнебезпечніші професії в Україні

Назвали найнебезпечніші професії в Україні
У 2017 році робочі органи виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України зареєстрували 4965 постраждалих на виробництві, з них 332 випадки виявилися смертельними.

Про це повідомили в прес-службі Фонду, – про це пише Обозреватель із посиланням на UBR.

Водночас у порівнянні з 2016 роком було зафіксовано зменшення кількості смертельно травмованих на 8,8% (32 випадки). Водночас загальна кількість нещасних випадків на виробництві зросла на 4,2% (199 випадків).

До переліку найризикованіших професій за рівнем виробничого травматизму потрапили гірник очисного забою, водій автотранспорту і прохідник.

Найбільш травмонебезбечною галуззю економіки є видобувна промисловість і розробка кар'єрів. Частка нещасних випадків тут становить 18,9% (936 осіб травмовано, з них 31 - смертельно). Найбільше смертельних випадків зафіксовано в сфері транспорту і логістики - з 487 випадків травматизму 65 виявилися смертельними.

За гендерним принципом рівень травматизму розподіляється нерівномірно: 74% постраждалих на виробництві становлять чоловіки (3674 людини) і 26% - жінки (1291). За віковим розподілом найбільш уразливими виявилися працівники у віці від 50 до 59 років (25,6% від загальної кількості).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Назвали найнебезпечніші професії в Україні
05 березень, 2018, 13:58