«Не буде ніякої вирубки лісу, поки не буде реалізації», - Гунчик про незаконні пилорами

«Не буде ніякої вирубки лісу, поки не буде реалізації», - Гунчик про незаконні пилорами
Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик візьметься за пошук і припинення діяльності незаконних пилорам.

Про це йшлося сьогодні, 5 березня, під час оперативної наради у Волинській облдержадміністрації, - пише Волинська правда.

Володимир Гунчик зауважив, що до нього звертаються журналісти з питаннями про незаконні рубки лісу на Волині. На його переконання, у цьому питанні найперше треба звернути увагу на те, куди реалізовують зрубаний ліс.

«Не буде ніякої вирубки лісу, поки не буде реалізації. Мене цікавить питання діяльності пилорам. Пішли, нарізали, поїхали до кума на пилораму, розпиляли, пустили на дошку, і ліс пропав. Коли на пилорамі запитають документи на цей ліс, то зразу виникнуть питання», – висловився очільник області.

Тож він дав доручення усім причетним до контролю за діяльністю таких пилорам структур максимально включитися в роботу у напрямку виявлення та припинення їх діяльності.

«Залучити всіх, хто має до цього відношення, включаючи органи місцевого самоврядування. Я не думаю, що в селі не знають, до кого везуть ліс. В селі півень з’являється не свій, то всі знають, а тут ліс везуть і не знають», – сказав Гунчик.

Він також додав, що, для прикладу, у такому селі, як Стобихівка Камінь-Каширського району, умовно – одна пилорама на одного жителя.

«Це своєрідний пилорамний центр Волині, з усієї України туди їдуть. Кількість неофіційно працюючих пилорам зашкалює», – сказав Гунчик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поговорили, поговорили і забули. А глова райради в Маневичах та місцева поліція і далі будуть мати по декілька тися з однієї пилорами
Відповісти
Останні новини
«Не буде ніякої вирубки лісу, поки не буде реалізації», - Гунчик про незаконні пилорами
05 березень, 2018, 14:34