Вирішили, що робити з авто на єврономерах

Вирішили, що робити з авто на єврономерах
Щодо автомобілів з європейської реєстрацією в Україні досягнутий складний консенсус – символічний збір до Державного бюджету. А для російських авто хочуть ввести спецзбір.

Про це заявив глава підкомітету Верховної Ради України з питань удосконалення Податкового кодексу, народний депутат від «Народного фронту» Олександр Кірш, – пише Обозреватель.

«Щодо єврономерів можу повідомити, що вже досягнуто дуже складний економічний і політичний консенсус. У результаті останніх акцій протесту і роботи в комітеті вийшли на рішення про те, що власники авто на єврономерах заплатять до Держбюджету символічний внесок», – заявив Кірш.

Що стосується пропозиції деяких експертів ввести спецзбір для автомобілів з іноземною реєстрацією, які перетинають наш кордон, зокрема транзитом, наприклад, з Росії до Криму або з Європи, то, на думку нардепа, ідея неоднозначна.

«Для авто з російськими номерами однозначно можна вводити такий спецзбір. Що стосується авто з Польщі, Угорщини, Словаччини, то ці країни постачають нам зараз газ. Тому на тлі погіршення відносин з тією ж Польщею та Угорщиною, введення додаткових зборів або обмежень тільки їх погіршить. Такий збір доцільно вводити для авто з іноземною реєстрацією, виключаючи країни ЄС», – пояснив Кірш.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якшо дадуть розтаможку тільки вланикам цих машин, я пропоную мінитг з поїздкою на київ укрномерів,яких по суті кинуть на гроші
Відповісти
Я заплатив розмитнення та купив авто Євро 5 як цього потребує держава , якого милого бляхарам роблять подарунки.на мою думку зробити їм розмитнення до 1.5 3000$ як то було до закону з євро 5. За Х5 нехай заплатить 8000 $ в державу .
Відповісти
Наразі інформації про це більше ніде немає, але якщо це так, то всі, хто вирішив не порушувати закон, виявляється, називаються державою лохами?
Відповісти
Ці машини не можуть бути розмитнені, бо вони не зняті з обліку в іншій державі. Цей збір (як я розумію) - це хочеш їздити на бляхах, то їдь, тільки плати
Відповісти
відразу наше "нутро" вилізло, жаба то давить
Відповісти
Можливо ви і праві " окунь ", от тільки одні не сміливі не ризикнули і не купили бляхі, а другі купили, і тепер можливо за свій ризик отримують винагороду в разовому розмитнені блях і лише для них,вони тепер молотці, а інші за те що дотримувались приганяли авто і розмитнювали так як воно має бути то лохі, по відношеню до інших їх просто кинули, висновок один треба на українських номерах після прийнятя цього закону їхати в київ і палити шини і добиватись повернення компенсації за розмитнені авто, адже шини вирішують більшіть проблем
Відповісти
Не буде ніякої символічної плати, це звичайний вброс.
Конституція передбачає рівні права громадян, тому ніхто не буде приймати неконституційний закон, за яким євробляхам дадуть пільги, а решті ні, бо це призведе до бунту українських автовласників, яких на відміну від бляхарів, 95%.
Ситуація буде розвертатись за сценарієм - відміна євро5, але сплата за розмитнення за діючими ставками. Термін в пару місяців на легалізацію, потім - тотальні перевірки і конфіскації нерозмитнених авто на євробляхах.
Відповісти
Кирш похоже совсем поглупел? Какой сбор, за что?
Відповісти