Палиця хотів домовитись з Порошенком, – ЗМІ

Палиця хотів домовитись з Порошенком, – ЗМІ
Минулого тижня країну сколихнуло одразу декілька важливих в політичному сенсі подій. Зокрема, дві прес-конференції – Президента Петра Порошенка та спільна прем’єр-міністра Володимира Гройсмана і спікера парламенту Андрія Парубія.

Перед ними відбулася нібито нічна розмова лідерів українського політикуму, які намагались поділити сфери впливу та буцімто визначили дату позачергових парламентських виборів – 19 серпня 2018 року. Про це йдеться в статті «Холодний душ» для Порошенка – на старті вибори – торги розпочато», яку розмістило Волинське агентство розслідувань.

Журналісти ВАРу з посиланням на джерела в Адміністрації Президента повідомили, що місяць тому бізнес-партнер олігарха Ігоря Коломойського, Ігор Палиця був на прийомі в гаранта, і як інформують джерела, завіряв, що немає спільним справ з олігархом, і готовий в разі необхідності підтримати Порошенка.

Наразі невідомо, чи домовився голова Волинської обласної ради з Президентом, але наслідки цієї розмови можна аналізувати по тих подіях, які відбулися після цієї зустрічі. Волинські ЗМІ, які належать Палиці, після невеликої паузи, яка передувала зустрічі голови ради з гарантом, відновили постійну критику Порошенка.

Сам же Палиця на з'їзді «УКРОПу», що відбувся минулого тижня, розкритикував Порошенка та заявив, що «він більше ніколи не буде Президентом України». Натомість привів у приклад Коломойського, як єдиного проукраїнського олігарха. В той же час структури «УКРОПу» отримали команду підтримувати на виборах Юлію Тимошенко. Паралельно з тим розпочався процес інтеграції УКРОПівських представників на керівні посади в місцеві організації «Батьківщини» у Волинській області.

На цьому тлі відбувається акумуляція бюджетних коштів для майбутньої виборчої кампанії. Чого тільки вартує фактично безкоштовне виділення землі "укропівською" більшістю у Луцькій міській раді на останній сесії, яка коштує більше 20 млн. грн.. Двадцять мільйонів, просто вкрадених у громади міста, це непоганий ресурс для того, щоб потім на ці гроші під вибори дарувати волинянам цінні презенти, приміром, тенісні столи та дитячі майданчики, - пише видання.

На фоні передвиборчого загострення та земельного "дерибану" дивно виглядає пасивність Волинської прокуратури, про яку в минулу п’ятницю з трибуни Верховної ради заявляв луцький нардеп Ігор Лапін. За словами народного обранця, прокуратура загальмувала кримінальні справи проти чинного та колишнього секретарів Луцької міської ради Ігоря Поліщука та Григорія Пустовіта. До того ж по Пустовіту є дві кримінальні справи, які загальмовані на рівні обласної прокуратури.

За словами працівників Нацполіції, процесуальний керівник від прокуратури гальмує процедуру та не дозволяє вручити підозру Пустовіту, хоча справа вже повністю розслідувана. Більше того, в іншому судовому процесі вже доведено, що Пустовіт привласнив повноваження, про що написано у відповідній постанові суду. Отже ця справа на 100% доказана. Але підозру досі не вручили.

4 липня 2017 року Львівський апеляційний суд також зобов’язав поновити на посаді секретаря Юлію Вусенко. На той час секретарем вже став Григорій Пустовіт. Проте Пустовіт відмовився її поновлювати. Вусенко звернулася з заявою до прокуратури на Пустовіта за невиконання рішення суду. 17.07.2017 року Луцькою місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42017031010000075 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.382 КК України (невиконання судового рішення) відносно секретаря Луцької міської ради Пустовіта О.Г.

Дане провадження об’єднане з кримінальним провадженням №4217031010000060, відкритого проти колишнього секретаря Луцької міської ради Поліщука І.І. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.382 КК України (невиконання судового рішення).

Проте підозру й по цій кримінальній справі прокуратура досі не вручила.

Враховуючи ці обставини нардеп Лапін звернуся до Генеральної прокуратури України з вимогою дати правову оцінку діям своїх підлеглих у Волинській області та вжити заходів реагування у відповідності до чинного законодавства України.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дограється палиця, люди вийдуть і голову відкрутять і варта порядку не допоможе
Відповісти
Сам Палица обещал проголосовать за Порошенка на выборах ну и пусть. Этого ему и хватит.
Відповісти
Я не буду голосовать за Попрошенка.
Відповісти
бля палиця ще один валянок який бабкі транжирить на нужди своєї банди, панство жороге ну чім не кремлівській агент?
Відповісти