У Киргизії набирали об'єми, в Анталії - швидкість. Як волиняни готуються до чемпіонату зі спортивної ходьби

У Киргизії набирали об'єми, в Анталії - швидкість. Як волиняни готуються до чемпіонату зі спортивної ходьби
На вихідних у Луцьку відбудеться чемпіонат зі спортивної ходьби, до якого волинська команда готувалася в Киргизії та Анталії.

Про це повідомили під час відритого тренування спортсменів 6 березня на стадіоні «Авангард». Перший день змагань 10 березня з 12:00, а 11 березня о 10:00.

Заслужений тренер України Володимир Яловик розповів, що цей чемпіонат відбуватиметься вже втретє у Луцьку.

«В перший день буде спортивна ходьба у 10 кілометрів для юніорів, 20 км чоловіки та молодь. У другий день будуть стартувати 35 км чоловіки та жінки, 5 км старші юнаки та 2-3 км юні дівчата», - додав він.

До чемпіонату спортсмени тренувалася у Киргизії та Анталії і тільки 1 березня повернулась до Луцька. Учасники адаптуються до морозної погоди, адже ще нещодавно перебували у температурі близько +20 градусів Цельсія. Спортсмени тренуються, щодня проходячи від 20 до 30 кілометрів.

Заслужена спортсменка Надія Боровська розповіла, як відбувалися тренування за кордоном.

«У Киргизії перед Новим роком був збір у високогір’ї, там ми набирали об’єми, а вже в Анталії ми розганяли саме швидкість. Так як я вже тривалий час в спорті, то я хочу попасти в Китай на командний чемпіонат світу і на командний чемпіонат Європи у Берліні», - додала вона.

Майстер спорту України міжнародного класу, учасник олімпійських ігор та дворазовий володар кубку Європи 2017 року Іван Банзерук зауважив, що це є відбірковий чемпіонат України на командний чемпіонат світу.

«Я вже з минулого року маю ліцензію на чемпіонат світу, але не зважаючи на це я продовжую тренуватись, та приймаю участь у цьому відбірковому чемпіонаті», - додав він.

Учасник чемпіонату команди юніорів, спортсмен Віктор Шумік розповів, що готується до чемпіонату щодня: зранку та ввечері.

«Я старався, тренувався задля того, аби мене відібрали у першу п’ятірку, тому вважаю, що шанси в мене є, та і поборотися варто», - додав він.

Початок змагань 10 березня о 12:00 від головного корпусу СНУ.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Киргизії набирали об'єми, в Анталії - швидкість. Як волиняни готуються до чемпіонату зі спортивної ходьби
06 березень, 2018, 14:51