Як вбивали Гонгадзе

Як вбивали Гонгадзе
Колишній начальник головного управління кримінального розшуку МВС України Олексій Пукач заявив, що смерть журналіста Георгія Гонгадзе (на фото) була нещасним випадком.

Завдання вбити журналіста він отримав від міністра Юрія Кравченка, пише ТСН.

У своїх свідченнях він не визнає провину у навмисному вбивстві, уточнює видання. За його словами, він не збирався вбивати журналіста - Гонгадзе відкрито посадили в службовий автомобіль, а вивезли за місто, щоб залякати і перевірити інформацію, що він займається незаконною шпигунською діяльністю.

У свідченнях Пукач розповів, що ремінь на шию журналістові накинув, щоб налякати, а смерть була нещасним випадком, оскільки ремінь випадково переламав хрящ на шиї Гонгадзе. Після цього спробували приховати сліди злочину.

Крім цього, підозрюваний зізнався, що особисто відчленовував голову від тіла, а пізніше перепоховав його. Також Пукач розповів, що команду вбити журналіста він отримав особисто від міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

Як відомо, 29 січня, в Київському районному суді оголошують вирок екс-генералу МВС Олексію Пукачу. Колишнього міліціонера звинувачують у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе, скоєному ним у 2000 році.

Під судом вже вишикувалася черга журналістів, які очікують оголошення вироку, а у внутрішньому дворі можна побачити снайперів і правоохоронців.

Державне обвинувачення просить для Пукача довічне ув'язнення і позбавлення генеральського звання. Між тим, питання мотивів вбивства досі залишається відкритим. Сам Пукач визнає, що виконував наказ, але не розповідає ніяких деталей.

Потерпіла сторона ці звинувачення підтримує, але говорить, що слідство не довело справу до кінця - ім'я замовника досі не названо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Відколи міліція розслідує шпигунську діяльність. А чим же тоді займається СБУ. Виходить, кришуванням цієї діфяльності. Пукач видав державну таємницю.
Відповісти
А що -- законна шпигунська діяльність також буває?
Відповісти