Ця структура приносить найбільше шкоди Луцьку, – експерт про «УКРОП»

Ця структура приносить найбільше шкоди Луцьку, – експерт про «УКРОП»
Експерт «Волинського центру розвитку урядування» Тарас Яковлев вважає, що «УКРОП» наразі найбільше шкодить місту.

Про це він розповів 6 березня під час круглого столу щодо дерибану земельних ділянок.

На прикладі Княгининівської громади він показав, скільки можна отримати грошей від продажу землі. За його словами, наразі на території цієї громади продається 6 земельних ділянок, 5 із яких призначені для будівництва житлових будинків. Вони мають площу по 10 соток і їх стартова ціна на аукціоні становить більше мільйона гривень, а отже, у підсумку їх продаж принесе бюджету великі кошти.

Яковлев наголосив, що ці території знаходяться не в центрі Луцька, не в місті взагалі, а «бозна-де» і не мають ніякої інфраструктури, на відміну від земельних ділянок, які роздерибанили у Луцьку. Йдеться зокрема про ділянки на вулицях Рівненській, 119; Вороніхіна, 37, які віддали для «Житлового кварталу» під час останньої сесії міської ради; вулиці Рівненській, 4, яку віддали в оренду компанії «Єврохолдинг», Глушець, 55 та Лесі Українки (навпроти пам’ятника Бойку).

«Це позитивний приклад може стосуватись Княгининівської громади. Голова громади є головою Луцької районної партійної організації «УКРОП». Це партійна структура, до якої ми найбільше опонуємо і найбільше критикуємо її. Саме ця партійна структура приносить найбільше шкоди Луцьку і лучанам», – сказав Яковлев.

Він навів приклад, коли у Луцькій міській раді замість того, щоб продати ділянку 14 соток на аукціоні за понад 3 мільйони гривень під будівництво ресторану швидкого харчування McDonalds, затвердили її для створення скверу авіаторів.

Яковлев наголосив, що сквери місту потрібні, але до таких речей має бути інший підхід. За його словами, у місті вже є понад 30 парків, які перебувають у не найкращому стані, тож спочатку треба привести їх до ладу, а тоді створювати нові.

Інший член ГО «Центр розвитку урядування» Сергій Григоренко розповів, що, за оцінкою експерта з нерухомості Лариси Мусійчук, вартість згаданих 5 ділянок у разі продажу їх на аукціоні сягнула би понад мільйон доларів. За ці кошти, за словами Григоренка, можна було б добудувати школу №27 або купити 50 квартир для атовців, або ж відремонтувати 18 прибудинкових територій.

«Ми засуджуємо такі факти, ми вважаємо, що внаслідок спланованих дій цієї влади у задоволенні інтересів клаптикової більшості громада Луцька за рік їхньої діяльності в сфері земельних відносин через невиставлення на аукціони втратила мільйон доларів», – сказав Григоренко.

Він також додав, що експерти «ЦРУ» з депутатами та активістами будуть вивчати ці питання та у судовому порядку намагатимуться повернути місту ці землі, аби потім їх перепродати на аукціоні та спрямувати ці кошти для розвитку міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Банду геть!
Відповісти
УКРОП - це мафіозна структура. І вживайтк точні визначення: землю не "роздерибанили", а вкрали.
Відповісти
Запамятайте поіменно усіх цмх безхребетних укропівських проституток, це не партія а бандитське угрупування. Через рік ці усі щури будуть бігати шукати нові пристанища та нори. Сволота!!! Зробили з Волині посьміховисько на увесь світ.
Відповісти
УКРОП - це злодії, які дорвалися до влади. Замилюють очі людям своїм фондом і популізмом, а самі дерибанять що бачать, віджимають бізнес.
Відповісти
Сволота кримінальна
Відповісти