«Мою хату зразу побачите — біля неї стоїть вітряк», - волинян про життя без «цивілізації»

«Мою хату зразу побачите — біля неї стоїть вітряк», - волинян про життя без «цивілізації»
Житель села ​Забороль Луцького району Микола Сахнюк розповів про складну ситуацію, яка склалась у населеному пункті.

Чоловік повідомив, що на вулиці Молодіжній, де він проживає з родиною нема електропостачання, - пише газета Волинь.

Микола Юрійович розповів найперш про те, як усе нібито добре починалося і що є тепер. У 2006 році купив він тут земельну ділянку. До речі, у бухгалтерки Заборольської сільради. На його запитання з приводу того, коли ж сюди дійде цивілізація (електрику мав на увазі), вона сказала: мовляв, не переймайтеся — ​у сільраді є план, згідно з яким тут має бути не те що лінія електропередач, а й дитячий садок, магазин. Одне слово, поки будуватиметеся, то тут з’явиться вся інфраструктура.

І ось 12 років минуло з того часу. Чоловік хату звів, уже третю зиму живе з п’ятьма дітьми (троє з них — ​неповнолітні) у новобудові. А як вирішив питання зі світлом, то можна по вітряку здогадатися.

Чоловік розповідає, що як підказали енергетики, люди створили кооператив, виготовили за свій кошт проектно–кошторисну документацію електрифікації вулиці. А коли представили цей документ у «Волиньобленерго», то там їм нарахували до оплати 2 мільйони 814 тисяч гривень.

"Позичив гроші й купив вітряк за дві тисячі доларів. Ще придбав сонячні панелі — ​їх у мене поки що чотири (кожна коштує 220 доларів). Коли є сонце — ​користуємося цією системою. А на випадок, як захмариться, струм зберігається в акумуляторах. Їх теж у мене чотири. Оскільки вони не розраховані на мою систему, то їх вистачає максимум на два роки. Уже не один замінив. А це щоразу по сто доларів треба відірвати від сімейного бюджету. Я вже і пошкодував, що тут побудувався, бо поки що таке електропостачання багато коштів забирає. І невідомо, коли ситуація поміняється на краще", - ділиться наболілим Микола.

Микола Сахнюк, до речі, родом із села Новосілки Маневицького району. Він розповів при нагоді, що зі своєю дружиною–росіянкою Ольгою познайомився у Москві, коли були там на заробітках.

"Свого часу, — ​каже чоловік, — ​вирішив, що треба повертатися в Україну. Повірив, що наша держава розвиватиметься, захотів, щоб моя сім’я жила тут. Дев’ять років винаймав квартиру в Луцьку, а там нарешті і свій дім звів. І все було б добре, якби не проблема зі світлом.

Третю зиму живе на неелектрифікованій вулиці і сім’я Галини Федчик. Виручає, як сказала, сусід із «цивілізованої» вулиці — ​дозволив брати струм подовжувачем. Але ж це, аби лампочка горіла, а увімкнути якийсь електроприлад неможливо — ​не вистачає напруги.

Ще один чоловік, Леонід Тучкевич не викінчує своєї хати через те, що нема електрики. Хоч житло дуже потрібне, бо ж тулиться його сім’я в Луцьку в тимчасовому будиночку.

Як бачимо, поки що на створенні кооперативу забудовників вулиці Молодіжної усе й застопорилося. Люди ставлять резонне запитання: «Для чого надавали ділянки під забудову, якщо потім залишили усіх напризволяще?»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Думати треба було коли десь на хуторі будуєшся, на фото не бачу ніяких сусідів навіть
Відповісти
Зате участка купив халявного як думав, треба було думати що за такі гроші з можливістю газо ,електро підключення ніхто не продасть,а тепер коли розбагатіли то хочуть щоб усе було,то продайте тепер за нормальною ціною ,людям яким підійдуть такі умови і купіть в кращому місці.а то хочуть халяви ,а потім привертають до себе увагу пресою,людей підбурюють.краще в школу гроші вложить сільська рада,а не хітряків спонсорувати буде
Відповісти
Що ви взагалі пишете? Якщо не обізнані по цьому масиву,то взагалі не коментуйте. В плані масиву є і світло і дорога, просто попередній голова нічого не робив і цей не хоче і не буде. І сусіди там є, просто так знято. Людям жити треба,купили ділянки і побудувалися. Головне що в бюджеті громади є гроші для купівлі автомобіля для голови за півмільйона. Тошнить вже від цього всього!!!!!
Відповісти
Останні новини
«Мою хату зразу побачите — біля неї стоїть вітряк», - волинян про життя без «цивілізації»
09 березень, 2018, 13:03