Рубана заарештували на 2 місяці: всі подробиці

Рубана заарештували на 2 місяці: всі подробиці
Шевченківській районний суд Києва обрав запобіжний захід голові Центру звільнення полонених ГО "Офіцерський корпус" Володимиру Рубану у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці.

Таким чином, він пробуде під вартою до 6 травня, - пише Обозреватель.

Під час засідання суду було зазначено, що його підозрюють "за" ч.1 ст. 14, ч.3 ст. 258, ч.1 ст. 263 КК України".

Зокрема, мова йде про замах на Президента України Петра Порошенка та інших високопоставлених чиновників. Крім того, йому закидають підготовку терористичного акту і незаконне володіння зброєю.

Захист просив для Рубана цілодобовий домашній арешт. Юристи вказували на те, що їхній підзахисний не може бути терористом навіть з тієї причини, що коли "ведуть" терориста, то кожен крок ретельно фіксують. А в представлених рапортах немає прізвища Рубана".

Прокурор же просив залишити Рубана під вартою. Головний аргумент - він нібито може втекти. Також прокурор вимагав не визначати грошову заставу.

Нагадаємо, що 8 березня СБУ в зоні АТО на Донбасі затримала керівника українського центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана з арсеналом різного озброєння.

Уранці 9 березня йому оголосили про підозру.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Рубан готував масові терористичні атаки з метою дестабілізації суспільства. У свою чергу глава СБУ Василь Грицак анонсував розкриття шокуючих подробиць цієї справи.

Сам Рубан стверджує, що з нього роблять "терориста №1". За його словами, "операція була спланована офіцером із позивним "Кедр".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.