Нардеп каже, що уряд змушує вузи економити на стипендіях

Нардеп каже, що уряд змушує вузи економити на стипендіях
Народний депутат України Микола Томенко стверджує, що Міністерство освіти, науки, молоді і спорту наказало керівникам вищих навчальних закладів економити на стипендіях.

Посилаючись на скарги спудеїв, Томенко розповів, що відомство Дмитра Табачника неофіційно розпорядилося економити кошти при виплаті стипендій шляхом зміни середнього балу, пише ТСН.

За словами нардепа, такі вказівки, якщо вони були, суперечать положенням Постанови Кабінету міністрів України «Про питання стипендіального забезпечення», згідно з якими мінімальна стипендія повинна нараховуватися студентам, які за результатами семестрового контролю мають середній бал успішності не нижчий ніж 7 за дванадцятибальною, або не нижчий ніж 4 за п'ятибальною шкалою оцінювання.

Натомість в прес-службі уряду цю інформацію спростували. Мовляв, жодних офіційних чи неофіційних вказівок щодо зміни середнього балу не надсилали.

Також в Кабміні нагадали, що відомство Табачника не має повноважень змінювати норму, визначену рішенням уряду, і ніколи не надавало жодних розпоряджень щодо цього. Не має таких повноважень і керівництво вищих навчальних закладів.

Насамкінець урядовці закликали студентів повідомляти про випадки самовільного збільшення середнього балу відповідні контролюючі органи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Перед сесіями даються вказівки "дуже-дуже об'єктивно" оцінювати студентів. Суть зрозуміла?
Відповісти