Лучани скаржаться на «китайські маршрутки»

Лучани скаржаться на «китайські маршрутки»
Депутат Луцької міської ради Петро Савчук просить розібратися, чому на маршруті № 31 у Луцьку працюють незручні автобуси китайського виробництва.

Відповідний запит міському голові Миколі Романюку депутат озвучив 30 січня під час сесії міської ради.

«При переміщенні маршруткою №31 був свідком незадоволення та нарікань пасажирів на дискомфорт та незручності стосовно транспортних засобів китайського виробництва, які здійснюють перевезення громадян в районі лікарні села Боголюби. Зокрема, це незручний та вузький салон, високі та стрімкі сходи в місцях виходу-входу, низько розташовані пасажирські стільці тощо», - зазначив депутат.

Петро Савчук каже, що маршрут «далеко не студентський», а серед пасажирів багато людей похилого віку, хворих, нерідко з проблемами опорно-рухового апарату.

«Прошу надати мені інформацію щодо проведеного тендеру в частині аргументації вибору даних транспортних засобів та осіб, причетних до даних процедур», - зазначив депутат.

Окрім цього, він попросив встановити знаки зупинки таксі у центрі міста - в районі драмтеатру, навпроти готелю «Україна».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 38
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво,скільки йому за це заплатив Гунчик?:)
Відповісти
і правильно, це не маршрутки, а якісь скотовозки...невже вони кращі, зручніші і дешевші ніж наші "богдани", "еталони", "івани" і т.д.?
Відповісти
Вони просто комусь вигідніші)
Відповісти
А ще деякі з маршруток номер 31 мають дірки в підлозі діаметром приблизно в сантиметрів з десять!!!
Відповісти
О..нарешті дійшло це питання до голови,оскільки вже про це говорять відтоді, коли ці маршутки №31 почали їздити,хоча сумніваюся,що прийметься якесь рішення!!Це не маршутка,а якесь лахміття,людей завжди заб'ється,стільці такі низькі і не зручні,стояти немає як,з вікон дує,наче щелі шириною в палець.Добре, що хоч тепер вони стали їздити більш-менш по графіку.Ну,будемо надіятися,що хоч тепер приймуть на користь людей якесь позитивне рішення!
Відповісти
Вам не вгодиш!
Відповісти
А сертифікацію вони пройшли ?
Відповісти
Цей китайський ширпотреб, непотрібно було і купувати той мотлох на колесах... але... бабло перемагає здоровий глузд.
Відповісти
згоден на всі сто. ще така сама 47-ма. жахливо їздить. люди на морозі з дітьми годинами стоять! а таксисти заробляють. дірки у вікнах, і дверях, в підозі. двері в мазуті. кнопки виклику водія ... на стелі. мій малий в школу як їде, то в 47-1 натиснути кнопки не може. часто зупинку минає... про кількість людей мовчу. навіщо так знущатися?????? ще й оголошення повісили, що після 23-ї останній рейс. смішно!!!! після 21-ї вже їх нема
Відповісти
Гірше цих китайських червоних "трун на колесах" були напевне РАФіки в середині 90-их...
Невже не можна пустити нормальні маршрутки на ці рейси...
Відповісти
не чіпайте "рафікі", це була легенда...:))) мабуть за китайців були гірші "газельки", "чудо" російського автопрому)))
Відповісти
маршрути 31 і 47 це справді жах...а міській владі до цього ніякого діла...в транспортному сидять тільки даремно штани протирають....ічекають тендерів....дій ніяких...Яособисто і письмово звертався...і на службу 15-80а реакції нуль...На певне ми не люди...а б...ло коли нас не чують
Відповісти
шо ти лепечеш...дитино... насмішило))дякую..
Відповісти
Вони не лише незручні,ще й підрізають постійно на дорозі інші авто, їхні водії ведуть себе нахабно... скриваючись з місця дтп
Відповісти
А ви думаєте Богдани краще?В половини зимою не працює обігрів.Люди дихають на вікно щоб побачити де виходити,бо вікна всі в льоді...
Відповісти
нарещті це питання піднялось. Як взагалі,чиновники додумались таке ге купувати.вони хоча б раз там проїхались у силячому положенні,де бильця заважають ногам чи то ноги заважають бильцям... китайцям, мабуть, так не є.ну,ті китайці,випускаючи автобуси на експорт, мали б дотримуваитсь якихось європейських стандартів розмірів чи чого..
Відповісти
Я сам особисто їзджу на таких машрутках і мені подобаються вони а кому ні то пішки ходіть )))
Відповісти
Краще нехай Савчук скаже як його в шию гнали з Батьківщини а не маршрутками займається, а ще нехай займеться своїм мажоритарним округом там робота ще і не починалася а депутат вже як 3 роки.
Відповісти
Це китайське гі**0 це дійсно скотовозки, по іншому не скажеш, як можна тамі автобуси випускати на маршрут, я звичайно не в захваті був колись від наших Богданів, Еталонів і т.д., но в порівнянні із українськими автобусами це небо і земля, вони ж розвалюються на ходу, ще ті великі кітайські Ютонги що їздять то може бути, но ці червоні Шаолінь чи якось так вои називаються - їх потрібно списати і ніколи більше не пускати на маршрути міста...
Відповісти
савчук - красава. Ніхто нехотів в шаміса за заказуху гроші брати а він не повстидався.
Відповісти
Хоче заробити добре собі Савчук а про наслідки не думає ...
Відповісти
Жах...невже такі не зручні?
Відповісти
мені подобаються. Там тепло.шансон не грає!!!
Відповісти
А мені подобаються китайські маршрутки їздять бистро і шансон в них інколи толковий грає а ще водіїї приємні не курять і не пють чай чи каву )))
Відповісти
потрібно пустити по 33 та балці поїзд "Hyundai"..якщо ви розумієте про що я ;)
Відповісти
Дані маршрутки були придбані для подальшої перепродажі фірмою Волиньавтомотосервіс ще в 2008 році, але коли сталась криза того ж року даниї китайський "непотріб" стояв мертвим тягарем на їхній стоянці(не могли знайти дурників комуб затулити)аж до 2012 року. Тоді власник даної контори передав їх в лізинг на ЛПЕ(підмазавши добре наших чинуш) де вони працювали на 16 маршруті. А з кінця 2012 ця ж фірмочка "з барського плеча" без конкурсу отримала маршрути №31 і №47. От і робіть висновки про нашого мера і виконком.
Відповісти
нехай вже будуть китайці ' аби їздили по графіку ' як всі нормальні луцькі маршрутки. для чого поставили GPRS
Відповісти
В тому то й справа що поставили GPRS, а в наших стоять GPS
Відповісти
По якому графіку??? Я з дитиною по годині інколи мушу їх чекати, ці китайці їздять гірше сільських автобусів
Відповісти
КИТАЙСЬКІ МАРШРУТКИ - ГАВНО! і більше тут нема, що коментувати.
Відповісти
Я вам скажу так будьте раді тим що маєте бо як потіряєте тоді будете згадувати і казати як вернути маршрутки назад...Наші люди нічим не думаю тільки хіба шо сракою і ведуться на поводку депутатів як Савчук а сам депутат нічого на окрузі не робить тільки шо вміє гавкати за заплаченні гроші за заказуху проти цих долею змучених маршруток.
САВЧУКА ГЕТЬ ГЕТЬ ГЕТЬ.... Нада збирати підписи і відкликати його від депутатської роботи...Тому що таких депутатів які працюють на заказуху і користуються службовим становищем потрібно гнать у шию.
Відповісти
А шо тєму чувак говорить нада дійсно тих депутатів потрошку відкликувати від депутатської діяльності а то я щось не припоминаю відкликували хоч раз когось в нас.
Відповісти
Китайські тарантаси то повна фігня, сісти нормально не можна, щоб туди залісти треба ліфт, їздять коли їм заманеться

Краще наші богдани!!! Будем підтримувати вітчизняного виробника, і гнати в шию цих китайців з Луцька
Відповісти
Сам не раз стикався із "пофігізмом" перевізників по машрутах № 31, 47, їздять як хочуть, а потім жаліються що не вигідний машрут і людей немає. Правильно, хто буде 10 раз чекати машртуку якщо 9 разів до цього вона не приїхала???
Диву даюся чинушам в міськраді... З якою метою ставився GPS якщо перевізників ніхто не контролює? Елементарно перевірити хто, як і коли їздив, а хто просто відстоювався і чекав свого "зіркового часу", тобто часу пік, щоб набити маршрутку людьми як шпротами в консервній банці.
Якщо хтось хоча б раз включав ввечері систему МАК, яка показує де яка машрутка знаходиться, той мав би бачити, що після 21.00 47 машрутки не їздять по місту, а тупо стоять хто де, хто на Конякіна, хто на КРЗ, де попало, аби тільки не їздити по машруту...
Де поділися всі громадьскі правозахисні організації міста? Чи тільки перед вибрами вони працюють??? Де Козюра із своїми позовами до суду в інтересах громади??? Єдине що реально подіє - це направити запит про кількість скарг від громадян про роботу перевізників які надійшли до відділу транспорту міської ради. У відповіді має бути інформація про шалену кількість таких скарг як письмових, так і на "гарячу лінію" міськради. Далі подивитися хто приймав рішення про допуск цих "китаців" на маршрут.. звісно без начальника транспорту міськради не обійшлося. Зібрати інформацію з програми МАК і провести моніторинг роботи маршруток, звісно що порушень буде безліч. Відповідати має за всі ці "гріхи" машрутчиків начальник транспорту міськради. Однак, як бачимо проблема існує давно, створюється вигляд що вона вирішується, але РЕАЛЬНО ЦЕЙ ЧИНУША НІЧОГО НЕ РОБИТЬ!!!
Можливо якась громадська організація або і пан Осіпов як депутат в інтересах громади звернувся б з позовом до суду про звільнення з посади начлаьника транспорту міськради у звязку із СИСТЕМАТИЧНИМ невиконанням покладених на нього обовязків, проявлену службову недбалість та халатне відношення до роботи...
Відповісти
написав Осіпову через інтернет-приймальню сайту міськради листа із проханням звернутися в суд із позовом в інтересах громади щодо ініціювання звільнення із посади начальника транспорту міськради.
Чому саме до Осіпова скажу - просто поважаю як юриста, юридично грамотна людина.
Відповісти
Просто фірма, яка продає даний китайський ширпотреб, їй треба було продати це нещастє китайське і вони через тендер це провели. Сам раз чи два їздив не сподобалося. Робити висновок Вам - лучани.
Відповісти
Чесно кажучи я дивуюся як тута одна людина просто сидить і коментує одні погані відгуки і це ще скажете не заказуха ?
Відповісти
вИ кажете що вам стульчыкы маленькы то сядьте в тролейбус бортовий 205 . Там стульчики аж до потолка , я пенцыонер леть туди вилажу!!!!!!!а маршутки китайськы хорошы!!!!!! Ы переСтанте обыжати мены китайцыв!!!!вони у луцьку все майструють
Відповісти