У справі з пожежею автомобіля Козюри багато незрозумілого, - прокуратура

У справі з пожежею автомобіля Козюри багато незрозумілого, - прокуратура
Після того, як міліція закрила справу про загоряння автомобіля, на якому їздив депутат міськради Андрій Козюра, не знайшовши у цій справі складу злочину, прокуратура скасувала постанову про закриття: мовляв, у справі ще багато незрозумілого.

Про це 30 січня під час сесії Луцької міської ради повідомив прокурор міста Сергій Данілін.

Він нагадав, що згідно з результатами експертизи Toyota Camry, на якій їздив депутат Андрій Козюра – загорілася сама через замикання проводки.

«Працівники міліції на підставі двох експертиз прийшли до висновку, що у даній справі немає складу злочину. Закрили справу. Перевіривши їхні доводи – ми з ними не погодилися. Скасували і на даних час справа у провадженні. Хоча у відповідності до експертиз там відбулося самозагорання через коротке замикання», - зазначив Данілін.

«Експерти пояснюють, що цей автомобіль був виготовлений для країн Близького Сходу, сальники обпалювалися рідиною, які не плавляться при досить високих температурах. Наприклад, авто виготовляється для Саудівської Аравії. При високій температурі ця рідина просто загустає. Що стосується низьких температур, то рідина потріскалася і це призвело до того, що було замикання», - пояснив Данілін.

Очевидно, прокурор мав на увазі речовину, яка повинна була захищати проводку від високих температур. При низькій температурі у ній з’явилися тріщини, що й призвело до замикання.

Прокурор каже, що не зважаючи на офіційні результати експертизи «у справі не з’ясовано багато обставин», тому її тримає на контролі прокуратура, яка знову включила справу у провадження.

Окрім того, прокурор заявив, що загоряння автомобіля бізнес-партнера Козюри - директора торгового центру "Буратіно" Сергія Були - сталося через підпал.

«Що стосується другої справи. Це було возгорання автомобіля RAV 4. У нас є категоричний висновок, що це був підпал рідиною технічного походження. Її залили між склом і капотом», - зазначив Данілін.

«Ми не беремося ці справи об’єднувати, їх розглядають окремо, але ми не припиняємо їх розслідувати», - додав прокурор.

Нагадаємо, що автомобіль Сергія Були згорів 23 січня 2013 року. Про те, що це був підпал, бізнесмен говорив відразу після інциденту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"обпалювалися" - ??? На русском - это обжигались? Может имеется ввиду "обплавлювались"? Тоже не очень корректно, но тогда по контексту прокурорского спича получается - "оплавлены". Не берусь судить стиль речи прокурора, пусть его судит верховный суд, но тут явная нестыковочка.
Відповісти
Йожику зрозуміло, що спалили обидва автомобілі. І правильно зробили
Відповісти
Так їм і треба!!!!Правельно зробили,правельно!!!!Я сама піду їхні машини палити!!!!В мена довідка...мені нічого не буде!!!!
Відповісти
Не ПРАВЕЛЬНО а Правильно. Грамотейка.
Відповісти
Не поважаю цих двох вискочок, але Лучанка троха "туйво"....
Відповісти
Останні новини
У справі з пожежею автомобіля Козюри багато незрозумілого, - прокуратура
30 січень, 2013, 13:27