«Волиньгаз» звинуватили у зловживаннях

«Волиньгаз» звинуватили у зловживаннях

«Волиньгаз» звинувачують у зловживанні монопольним становищем у встановленні індивідуальних газових лічильників роторного типу. Мовляв, вони – неточні та й застаріли.

Про це повідомляє 12 канал.

Споживачі скаржаться, що газорозподільне підприємство протягом минулого року не дозволяло встановлювати прилади обліку й актуального – мембранного типу, а натомість нав’язувало лічильники конкретної фірми.

Волинське територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало розгляд справи за ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Її порушили за скаргами споживачів, які ще у 2016 році хотіли встановити вже закуплені роторні лічильники.

Антимонопольники з’ясували, що газорозподільне підприємство протягом минулого року з власної ініціативи перед встановленням всіх приладів обліку газу зобов’язувало споживачів проводити обов’язкову повірку лічильників. Також контролюючий орган розглядає і інші схожі скарги споживачів на ПАТ «Волиньгаз». Наразі розслідування триває.

Якщо звинувачення підтвердяться на газопостачальне підприємство буде накладено мінімальний штраф – 68 тисяч гривень. Якщо порушення антимонопольного законодавства будуть повторюватися, справу вже розглядатимуть у столиці, де санкції можуть сягнути 10% минулорічного прибутку підприємства, а це вже мільйони гривень.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Волиньгаз
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І що далі?А далі відповідно до Закону України монополіст має встановити всім побутові лічильники газу до 2021р.Впевнений,що це буде САМГАЗ.То до одного місця цей комітет,ніби антимонопольний,який споживає наші податки і виносить рішення,на які фірташовські контори клали...
Відповісти
Останні новини
«Волиньгаз» звинуватили у зловживаннях
14 березень, 2018, 04:06