Керівник луцької лікарні прокоментував медичну реформу

Керівник луцької лікарні прокоментував медичну реформу
Медична реформа від 13 березня змінює деякі принципи роботи сімейних лікарів. Якщо раніше вони приїздили на виклик до хворого додому, то тепер можуть замінити це консультацією по телефону.

Про це пише видання «Волинь24», посилаючись на головного лікаря Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги Ігора Гнетньова.

Нагадаємо, що 13 березня Міністерство охорони здоров’я скасувало форми первинної облікової документації, які вважає «морально застарілими».

Відтепер медичні працівники не зобов’язані заповнювати, опрацьовувати та зберігати облікові форми, скасовується медична карта дитини для вступу в школу та дитячий садок та останні талони та звітність по диспансерному нагляду.

Зі слів медика, лікар самостійно вирішуватиме, чи є необхідність приймати виклик від пацієнта.

«Якщо сімейний лікар досконало знає сім’ю та історію їх хвороби, то він може проконсультувати хворого і у телефонному режимі», - каже головний лікар.

Він додає, що лучани лінуються йти у поліклініку вже при температурі 37,2 градуси. Хоча, на думку Ігоря Гнетньова, людина може самостійно прийти у медзаклад і з вищою температурою.

«Звісно, якщо це інфекційні захворювання, то треба, аби лікар самостійно його відвідав. Але люди часто зловживають можливістю лікаря прийти додому», - додає медик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А лікарняний теж буде оформляти по телефону? Цікаво в скільки разів збільшиться кількість лікарняних, адже не хочу йти на роботу - дзвінок і щонайменше 3 дні є . Маразм. Шановні реформатори, що ви там курите, що такі реформи приймаєте? То тварини... то медицина.... вже й до мертвих добрались. Сором.
Відповісти
А краще людина з температурою поседить вдома, а не сидить під дверима і інфікує всіх навкруги.
Відповісти
Останні новини
Керівник луцької лікарні прокоментував медичну реформу
15 березень, 2018, 17:25