Луцька мерія хоче будувати нові зупинки

Луцька мерія хоче будувати нові зупинки
У луцькій мерії працюють над розробкою нових зупинок громадського транспорту.

Наразі розроблено типовий проект захисних будівель, а вже до Дня міста кілька нових архітектурних ансамблів може з’явитися в центральній частині Луцька, пише Волинський інформаційний портал.

Начальник управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Юрій Казмірук розповів: нині розробляється дуже важливий документ – проект організації дорожнього руху в центральній частині міста. Відповідно до нього необхідно буде розвивати й вуличну інфраструктуру, невід’ємною складовою якої є зупинки.

Тож міський голова Микола Романюк дав завдання розробити пілотний проект зупинок та апробувати його. Наразі відповідна документація доопрацьовується, визначається кошторисна вартість робіт.

Головний архітектор міста вважає: те, що зараз є на наших вулицях, і матеріально, і технічно застаріло, а тому зупинки з торговими кіосками слід замінити на сучасні невеликі споруди.

«Вони, можливо, були актуальні років 15 тому, коли міський бюджет не мав коштів. Тоді підприємцям дали можливість обладнати магазин і зупинку, а відповідно, доглядати за нею», - пояснив Юрій Казмірук.

Проте, як виявилось, окрім того, що ці споруди часто мають доволі неестетичний вигляд, вони – небезпечні для людей. Багато кіосків функціонують із порушеннями будівельних норм або ж неполадками на тепломережах. До того ж, розташовані вони занадто близько до доріг, пише видання.

Крім того, незручності спричиняє й розвантаження товару, адже автівки блокують рух транспорту.

Розроблений проект зупинок буде суттєво відрізнятися від того, до чого звикли лучани. Для центральної частини міста він буде більш вишуканий і вартуватиме приблизно 20-22 тисячі гривень.

«Ми пропонуємо для загородження використати спеціальне скло, встановити антивандальні лавки з металевого профілю. Окрім того, не варто забувати й про маломобільні групи населення. Тож, залежно від місцевості, будуть встановлені пандуси, підвищені платформи та текстурна бруківка», - розповів про плани начальник управління містобудування та архітектури.

Також зупинка буде освітлена й обладнана смітниками та спеціальною вивіскою з назвою.

Аби здешевити архітектурну форму, пропонується обладнати її рекламою. Буде там і дошка для оголошень, і табличка з графіком руху автобусів.

Головний архітектор додав, що кілька перших зупинок встановлять у центральній частині до Дня міста, аби лучани могли їх оцінити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як на мене просто відмивання грошей. Місця на зумпинці як кіт наплакав, скло вандали розмалюють, а де не де навіть поб'ють і нічого з тої зипинки не лишиться.
Відповісти
Згоден з коментарями. "АРХІТЕКТУРНИЙ АНСАМБЛЬ" (судячи з фото) на рівні криворукого першокурсника, як і все інше, що проєктується в Луцьку.
І, шАНОВНІ, знесіть"дурацький"генделик на зупинці навпроти "Фуршету, що по вул. Гордіюк. Один дурень спроєктував цей "ГОРЕ-АНСАМБЛЬ", а другий поставив його посеред тротуару і тепер не пройти й не обійти.
Відповісти
Казнокради-дармоїди!!!
Дороги в катастрофічному стані!
Якість послуг недешевих маршруток - взагалі повний жах!
Тралейбусники без зарплат працюють!
А тим ДЕРЖИМОРДАМ-КОЛГОСПНИКАМ тільки одне в голові-якими б ще махінаціями та схемами наш спільний громадський бюджет, собі в кішеню покласти!Крадуни позорні!!!
Відповісти
Правельно, правельно.
Відповісти
"«Вони, можливо, були актуальні років 15 тому, коли міський бюджет не мав коштів. Тоді підприємцям дали можливість обладнати магазин і зупинку, а відповідно, доглядати за нею», - пояснив Юрій Казмірук."
Цікаво виходить... а зараз вже грошей в міському бюджеті "німєрєнно" ??? Як на зарплату вчителям і вихователям то немає грошей, а на зупинки є. Тупоголові дятли сидять в міськраді, інших слів просто немає. Ну да, в місті все ідеально добре, все крім зупинок. Тепер зупинки зроблять і все, Луцьк стане містом найкращого благоустрою в Європі, да що там в Європі - в світі))) І цілі натовпи туристів зі всього світу заполонять Луцьк, недавно створений туристичний
центр міськради буде збільшувати штат, бо просто через ажіотажний попит на відвідини Луцька роботи у них буде дуже багато. Луцьк стане процвітаючим містом, навіть тупі американські діти які не знають де знаходиться і що взагалі така є держава як Україна, будуть знати про славетне місто Луцьк. Вот така вот небилиця...
Відповісти
+100%!!!
Що правда,то правда!І вже подітися від тої правди нікуди!!!
А чи замислювалася місцева громада,навіщо в міськраді така кількість державних адміністративних структур???Які паразитують за наші бюджетні громадські кошти,сидячи в своїх комфортабельних кабінетах міськради,абсолютно не роблячи нічого корисного для громади міста!!!
Навіщо сидить там вся та АРМІЯ
ДАРМОЇДІВ(управлінь,відділів,комісій,комітетів)???
Якщо хоч коли до них не звернеся на все одна відповідь:
"В міському бюджеті немає коштів!!!"
Виконавчі органи міської ради, управління і відділи:
1.Відділ фінансового контролю та аудиту
2.Управління транспорту та зв’язку
3.Служба у справах дітей
4.Господарсько-технічний відділ
5.Загальний відділ
6.Організаційний відділ
7.Відділ зв’язків з громадськістю
8.Відділ обліку та звітності
9.Архівний відділ
10.Відділ інформаційної роботи
11.Відділ ведення Державного реєстру виборців
12.Відділ кадрової роботи та нагород
13.Відділ охорони праці
14.Відділ оборонно-мобілізаційної і режимно-секретної роботи
15.Юридичний відділ
16.Відділ екології
17.Відділ муніципальної дружини
18.Відділ у справах сім'ї та молоді
19.Відділ державної реєстрації суб’єктів господарювання
20.Відділ управління майном міської комунальної власності
21.Комітет по фізичній культурі та спорту
22.Дозвільний центр
23.Управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення
24.Управління охорони здоров’я
25.Управління культури
26.Управління міжнародного співробітництва та туризму
27.Управління капітального будівництва
28.Управління розвитку підприємництва та реклами
29.Управління економіки
30.Управління фінансів та бюджету
31.Управління земельних ресурсів
32.Управління містобудування та архітектури
33.Департамент соціальної політики
34.Департамент житлово-комунального господарства
35.Відділ звернень громадян
36.Відділ програмно-комп’ютерного забезпечення
37.Відділ секретаріату міської ради
38.Управління освіти
Зокрема,незрозуміло навіщо нещодавно був створенний відділ управління міжнародного співробітництва та туризму з новопризначеним начальником(Бунда Наталія Петрівна)!
В той час коли в міськраді вже давно існує управління міжнародного співробітництва та туризму,де є начальником
-Іванюк Микола Ігорович!!!
Але їм ще й цього було мало,бо начальство як завжди до роботи неохоче,тож відкрили ще й туристичний центр від міськради,який займає окреме комунальне приміщення що є на балансі міськради,з надією набрати туди волонтерів,щоб вони виконували за них їхню ж роботу( та ще й за дармо)!!!
Відповісти
Хвореньке,ти знов слабітєльноє переплутало з транквілізаторами????Прийме шось,бо дах зірве....Кидай клавіатуру лягай поспи...
Відповісти
Оброщаюсь к оно "людина":"Сходи пожертвуй на церковь, ибо согрешил ты срамные слова из уст выпустив..."
Відповісти
"Багато кіосків функціонують із порушеннями будівельних норм або ж неполадками на тепломережах. До того ж, розташовані вони занадто близько до доріг, пише видання. "
А хто ж дозволи видавав і рішення на сесіях приймав про встановлення зупинок та магазинів на тих зупинках?
Таким вот нехитрим способом головний архітектор міста фактично видав "колєг по цеху" з точки зору їх компетентності у прийнятті рішень. Більше того, такі слова є письмовими свідченнями які правоохоронні органи могли б (за наявності бажання) використати в якості одного з доказів для притягнення винних у порушенні будівельних норм чиновників.
Не памятаю хто з відомих людей сказав, але слова доречні до ситуації коли наші чиновники починають забрехуватися: "Всегда говори правду и тогда ничего не придется запоминать"...
Відповісти
Все одно ніхто нас не послухає. Не мають де бабки красти, то найкраще це робити при будівництві.
А зі склом проекти ті повна дурня. дійсно розмільовують і бють. Нехай тримаю в ладі ті, що є. Безгосподарники. Гроші є на що витрачати.
Відповісти
Люди!!! ауууууууу!!! ви шо здуріли? чи вам заздрісно, що хтось щось робить, думає, проектує, а ви ні? що краще критикувати чи можливо щось зробити?
А що головне. Ніхто напевне і в очі не бачив і навіть не читав Бюджетного Кодексу України за нової редакції. Там чітко вказано: існують захищені статті видатків бюджету (зарплата комунальної сфери, дороги і т.і.), а є статті розвитку (будівництво інфраструктурних обєктів - тіж самі зупинки наприклад). І цим все сказано.
Відповісти
В льбоому випадку всі ті статті видатків бюджету і статті розвитку,судячи по результатам"роботи" міськради, вправно слугують інструментом для махінацій та схем наживи для тих ДЕРЖИМОРД-ДАРМОЇДІВ!!!
Відповісти
Правду не спинити... а ти хворе створіння вмієш тільки брехати...саме ніц не робить,а всіх повчає... піди на рооботу...візьми лопату в руки..відірви ду*у від стула...зроби щось корисне для громади..
Відповісти
От коли б збудувати нову дорогу - то це вже стаття розвитку.
Відповісти
Це ви чоловіче отямтесь!!!Поки не притягнуть до відповідальності та непосадять за грати тих ДЕРЖИМОРД-МАРОДЕРІВ,щоб іншим повадно не було,про розвиток і мови не може бути!А покищо одні суцільні руїни,грабіж державного бюджету,деребан народного надбання та земель!!!Народний гнів дійшов до критичної точки,і враховуючи бездіяльні важелі впливу судочинної сестеми в країні,скоро дійде до самосуду!!!
Відповісти
Ти здуріло геть????Може то ти вийдешь з вилами???То давай вали,вперьод ф с пєснєй...Ти само шо зробило,га???тільки шо і вміешь тут на сайті репетувати.....Лягай собі в лікарню,може хоч там тебе заспокоять....
Відповісти
Ось зразу неозброєним оком видно реакцію того полішука-колгоспника,"працівника" держслужбовця-дармоїда-мародера-казнокрада-держиморда міськради!!!:)))))))))))))))))))))))))
Відповісти
геть архітектора за марнотрацтво на скляні зупинки ! Крадії міського бюджету !
Відповісти
+1000%!!!!!
Відповісти
Останні новини
Луцька мерія хоче будувати нові зупинки
31 січень, 2013, 10:54