В Україні стартує призовна кампанія, «ухилянтів» лякають криміналом

В Україні стартує призовна кампанія, «ухилянтів» лякають криміналом
З квітня по травень 2018 року в Україні пройде весняна призовна кампанія на строкову службу в армію. Кількість призовників може коливатися в межах 12-15 тис. чоловіків.

Злісним ухильниками загрожує кримінальний термін, – пише Обозреватель.

За другу неявку у військкомат загрожує штраф від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів, тобто до 255 гривень, пояснює адвокат Діна Дрижакова. Але є «поважні» причини, наприклад, проігнорувати «запрошення» воєнкома можна, якщо захворів, помер родич, сталося стихійне лихо.

«Відповідно до Кодексу про адміністративні порушення, перший раз за неявку накладається штраф до 7 мінімумів, це 126 гривень», – розповідає юрист. Якщо ж вже отримав повістку і розписався, але при цьому все одно не прийшов у військкомат, або відмовився від служби, ухильника чекає більш суворе покарання.

«Призовник, який злісно ухиляється, може бути засуджений до трьох років позбавлення волі. Але найчастіше йдеться про умовний термін. Якщо можна довести, що не було наміру порушувати закон і ухилятися, то суд може винести і виправдувальний вирок», – розповідає Діна Дрижакова.

Нагадаємо, кожному призовнику покладається матеріальна компенсація обсягом мінімальної зарплати (на даний момент 3723 гривні). Відправляти в зону військових дій на Донбас строковиків не будуть.

Заклик стосуватиметься українців у віці від 20 до 27 років (якщо є 18-19 років, в армію можна піти добровільно), які пройшли медичну комісію і не мають законної причини на відстрочку або звільнення від військової служби.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За мінімалку хай 12-18 місяців синки депутатів, міністрів повкалують на державу! Платити військовому мінімалку - ГАНЬБА для влади!
Відповісти
Тут справа не мінімалці, а в тому , що державу свою тре захищати. Строковикам платять меньше, а от контрактникам від 7000 грн.
Відповісти
Нашій владі потрібно відмовитись від строкової служби так як роблять в Молдовії. В нас молодь вся за кордоном і не збирається повертатися щоб їх загребли в армію і отупіти за 12-18 місяців.Країні вигідно тримати стадо баранів якими можна керувати. Нам потрібна контрактна армія, армія професіоналів.
Відповісти
Останні новини
У «ПортCity» весняні знижки
16 березень, 2018, 16:23
В Україні стартує призовна кампанія, «ухилянтів» лякають криміналом
16 березень, 2018, 16:10