Директор луцького ЖКП пропонує для «чесності» публікувати тарифи

Директор луцького ЖКП пропонує для «чесності» публікувати тарифи
Директор ЖКП №7 Микола Гарбарчук пропонує «вивісити» обсяг тарифів, якими послуговуються луцькі ЖКП та ОСББ на сайті міської ради. На думку посадовця, це зніме багато питань, які часто ставлять директорам ЖЕКів.

Про це йшлося під час виконкому 21 березня.

Під час обговорення питання про результати фінансово-господарської діяльності підприємств за 2017 рік, член виконкому Валерій Корпач зауважив, що має запитання до діяльності ЖК №3. Член виконкому повідомив, що у звіті відображене зменшення прибутків цим підприємствам.

Директор ЖКП №3 Руслан Юлдашев зауважив, що прибутки зменшилися. Адже у частині будинків створили ОСББ. Таким чином, ці будинки не отримують від ЖЕКУ низки послуг та не сплачують за них. Окрім того, ЖЕК має багато працевлаштованих працівників, а заробітна плата зростає, як і податкове навантаження.

Натомість Корпач вважає, що створення ОСББ - реакція мешканців на якість послуг, які надавав ЖКП. Юлдашев зауважив, що не коректно порівнювати ЖКП та ОСББ. Адже «люди» платять за іншими тарифами, і у ЖКП вони вищі. Корпач же запевняє – місто йде на зустріч ЖКП.

«Тарифи досить високі, рівень обслуговування дуже низький», - додав член виконкому. Мовляв, він компетентний і знає, про що говорить. Він розуміє податкове навантаження та інші впливи, та наприклад, у ЖКП №7 ситуація із фінансовими показниками набагато краща.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад додав, що не всі ОСББ в таких умовах, ЖКП. Мовляв, в останніх вся заробітна плата іде прозоро. Тому він запропонував «покласти руку на серце» та порахувати, скільки електриків, двірників чи прибиральниць працюють в ОСББ офіційно.

Зрештою, директор ЖКП №7 Микола Гарбарчук зауважив, що вже давно пропонував «вивісити» тарифи по ЖКП та ОСББ на сайті міськради, а також дані по ремонтному фонду. Мовляв, тоді зникне багато питань. Адже тарифи ЖКП опубліковані, а от по ОСББ - ні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЖКП, ЩСББ, ЖЕК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Директор луцького ЖКП пропонує для «чесності» публікувати тарифи
21 березень, 2018, 00:07