Оклади підняли, а грошей не дали: у Луцьку не вистачає коштів для вчителів

Оклади підняли, а грошей не дали: у Луцьку не вистачає коштів для вчителів
Луцька міська рада оплачує з «власної кишені» підвищення заробітної плати для вчителів міста.

Про це йшлося 21 березня під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Відповідно до наказу Кабінету Міністрів, із 1 січня на 10% підвищили зарплату для вчителів, однак коштів держава на це не перерахувала. За словами директора департаменту бюджету та фінансів Лілії Єлової, із бюджету міста на початку року вже виділяли 52 мільйони гривень, щоб погасити нестачу коштів на зарплати вчителям. А нині треба ще 29 мільйонів.

Частину цієї суми планують «покрити» із субвенції, яка надійшла на заклади професійно-технічної освіти. Мова йде про невикористаний надлишок у сумі 9,5 мільйона гривень. Єлова розповіла, що у разі субвенцій із держбюджету, 52 мільйони у міську казну повернуть, проте коли вона буде і чи буде, поки невідомо.

«На жаль, держава на сьогодні кошти не дала. Але оклади підняти треба, тому що не виконати постанову в частині підняття неможливо», – сказала Єлова.

Голова комісії Борис Смаль зауважив, що таке підняття заробітної плати не витримує жодної критики, оскільки рішення прийняли, а грошей не дають.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Оклади підняли, а грошей не дали: у Луцьку не вистачає коштів для вчителів
21 березень, 2018, 12:32