Волинські студенти ділились досвідом лісогосподарювання. ФОТО

Волинські студенти ділились досвідом лісогосподарювання. ФОТО
На Волині відбулася науково-практична студентська конференція, приурочена Міжнародному дню лісів.

До участі, крім науковців та студентів лісівничих спеціальностей Волинських вишів, долучилися провідні спеціалісти Волинського ОУЛМГ, голова та члени Наукової ради ВОУЛМГ, - інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Нараду відкрив начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко. Насамперед він привітав усіх із Міжнародним днем лісів та початком лісокультурної акції Держлісагентства «Майбутнє лісу у твоїх руках».

"Ми повністю готові до лісокультурної кампанії. Усі площі підготовленні до заліснення. Ми виростили 25 млн сіянців і саджанців головних лісоутворюючих порід. На жаль, погодні умови і зокрема сніг не дозволяють нам розпочати посадку дерев", – зазначив Олександр Михайлович.

Водночас він наголосив, що найголовнішим вектором лісівництва залишається кадровий потенціал галузі, адже інвестиції, кошти – будуть, а за кадри потрібно боротися зі шкільної лави.

І цього разу на конференцію прибули студенти Волинського національного університету імені Лесі Українки, Луцького технічного національного університету, Шацького лісового коледжу імені Валентина Сулька.

Студентська наукова конференція здивувала практиків, адже у їх роботах йшлося про лісовий досвід світового лісогосподарювання. Тут були і європейський, і американський досвід ведення лісогосподарювання. Усі студентські наукові роботи були високо оцінені практиками.

За результатами конференції прийнято консолідоване рішення щодо координації наукових досліджень з тематики, що становить практичний інтерес для лісової галузі, намічено конкретні практичні завдання у лісогосподарствах Волинського ОУЛМГ.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.