На Волині райрада визнала незадовільною роботу голови РДА. ОНОВЛЕНО

На Волині райрада визнала незадовільною роботу голови РДА. ОНОВЛЕНО
Депутати Іваничівської районної ради шляхом таємного голосування, сьогодні, 22 березня, визнали роботу голови Іваничівської РДА Лілії Кревської незадовільною.

Про це інформує прес-служба Волинської обласної організаціії «Свобода».

Під час сесії районної ради депутати спочатку заслухали і не затвердили звіт голови Іваничівської РДА Лілії Кревської про виконання делегованих повноважень.

"Голова райдержадміністрації звітує нам про мало не райське життя. Але яке відношення до роботи голови РДА має робота приватних підриємств? А між тим район перебуває в поганому становищі. Дороги в занедбаному стані. Влада нічого не робить для залучення інвесторів. Люди змушені масово їхати на заробітки", - зазначив голова Іваничівської райради, свободівець Андрій Бадзюнь.

Для голосування про висловлення недовіри голові РДА, яке проводиться в закритому режимі, сесія утворила спеціальну лічильну комісію.

За підрахунками лічильної комісії, із зареєстрованих для таємного голосування 27-ох депутатів бюлетенями проголосували 22. З них "За" визнання роботи голови РДА незадовільною проголосували "19", проти ‒ "3". Недійсних бюлетенів ‒ 0.

Тобто, за визнання роботи голови РДА Лідії Кревської незадовільною проголосувала більшість депутатів від складу ради, яка налічує 34 депутати.

У Іваничівській РДА так прокоментували рішення депутатів:

Голова райдержадміністрації прозвітувала про виконання делегованих районною радою повноважень

На розвиток району у 2017 році з різних джерел було залучено 23,1 мільйона гривень.
22 березня 2018 року відбулось друге пленарне засідання сесії Іваничівської районної ради, на яку прибули 27 з 34 обраних депутатів.
При затвердженні порядку денного сесії депутатами було знято з розгляду два важливих питання: «Про затвердження тарифів на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії ТОВ «Аванті-Девелопмент» та «Про надання в оренду приміщення, що належить до комунальної власності Іваничівської районної ради громадській організації «Територія життя». Однак, дане приміщення було включено у Перелік об'єктів спільної власності територіальних громад сіл та селища району, які пропонується приватизувати у 2018 році.
Наступним питанням - був звіт голови райдержадміністрації про виконання делегованих районною радою повноважень.
Очільниця виконавчої влади в районі детально ознайомила присутніх з підсумками роботи у 2017 році.
Одним з пріоритетів роботи райдержадміністрації є питання наповнення бюджету для забезпечення стабільної роботи та розвитку усіх галузей господарського комплексу району.
Порівняно з минулим роком у співставній базі, доходи загального фонду місцевих бюджетів району (враховуючи ОТГ) зросли на 131,1 відсотка або на 15 829,6 тис. грн.
До зведеного бюджету району (без ОТГ) надійшло 35 475,3 тис. грн.. власних доходів і зборів, що становить 116,1 відсотка до затверджених показників на 2017 рік. Додатково одержано 4 923,8 тис. грн. доходів.
Забезпечено виконання бюджетів усіх органів місцевого самоврядування. Районний бюджет виконано на 116,5 відсотка, понад план надійшло 2 991,6 тис гривень.
Ріст доходів зведеного бюджету району (без ОТГ) становить 149,6 відсотка, власні доходи зросли на 11 764,4 тис. грн.
Належний рівень наповнення районного бюджету за доходами дозволив забезпечити здійснення витрат районного бюджету без виникнення протягом року простроченої кредиторської заборгованості.
Ефективне управління виконанням районного бюджету дозволило протягом року забезпечити розміщення тимчасово вільних коштів районного бюджету на депозитах та, як наслідок, залучити до районного бюджету додаткові доходи у вигляді банківських відсотків на суму 307,2 тис гривень.
Протягом 2017 року в районі проведено 122 закупівлі через електронну систему ProZorro, що дозволило закладам району зекономити кошти в сумі 1069,6 тис. гривень.
Варто зазначити, що у звітному періоді на розвиток району з різних джерел було залучено 23,1 млн.грн.

Субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій надійшло 6,025 млн. грн.

Сума коштів Державного фонду регіонального розвитку, яка надійшла в район становить 3,5 млн. грн.

На ремонт доріг державного та комунального значення отримано 4,2 млн. грн.

Для порівняння, варто відзначити що у 2014 році, коли головою райдержадміністрації був нині діючий голова районної ради А. Бадзюнь, вперше за останні роки не було забезпечено виконання бюджету за власними надходженнями в повному обсязі (99,2%), внаслідок чого недоотримали 216,4 тис. грн..
Незважаючи на усі позитивні тенденції, при голосуванні депутати прийняли необ’єктивне політичне рішення - визнали роботу незадовільною.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ПРоявила і там себе. Недаремно з освіти позбулись. Існує істина: якщо людина - дрянь, то і вона скрізь дрянь, і на роботі, і в сімї, і в Африці дрянь. Дрянтюга.
Відповісти
Останні новини
На Волині райрада визнала незадовільною роботу голови РДА. ОНОВЛЕНО
22 березень, 2018, 16:08