На Любомльщині охоронятимуть старовинне містечко

На Любомльщині охоронятимуть старовинне містечко
Управління культури і туризму ОДА внесло до переліку щойно виявлених об'єктів культурної спадщини Волинської області пам'ятку археології - залишки історичного містечка XVII-початку ХХ століть у селі Вишнівка, що на Любомльщині.

Про це інформує прес-центр ДП «Волинські старожитності».

Залишки старовинного містечка взяли під охорону держави, бо ця археологічна пам’ятка нищиться так званими «чорними археологами». До всього, територію містечка, яка належить Гущанській сільраді Любомльського району, самовільно захоплюють місцеві жителі для сільськогосподарських робіт.

Минулого року також було включено до Переліку щойно виявлених пам'яток територія Шацького ЖКГ та 431 пам'ятка археології на території Луцького району та Луцька, 110 на території Володимир-Волинського району, 199 на території Рожищенського району, 17 на території Горохівського району, 42 на території Іваничівського району, 16 на території Камінь-Каширського району, 73 на території Ківерцівського району, 19 на території Ковельського району, 53 на території Локачинського району, 33 на території Любешівського району, 35 на території Любомльського району, 22 на території Маневицького району, 12 на території Ратнівського району, 30 на території Старовижівського району, 31 на території Турійського району, 15 на території Шацького району.

Відповідно до чинного законодавства ново виявлені пам'ятки, як і пам'ятки Державного реєстру перебувають під охороною держави. І на них заборонено проводити господарські роботи, будівництво чи (тим більше!!!) пошукові дослідження без Відкритого листа.

«Ми будемо слідкувати за дотриманням законів України і проводити постійний моніторинг пам'яток спільно з управлінням культури Волинської облдержадміністрації, представниками місцевого самоврядування та органами міліції», - кажуть археологи ДП «Волинські старожитності», які впродовж минулого року розкопували й досліджували залишки історичного містечка XVII-початку ХХ століть у селі Вишнівка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.