Сиротинець вкрав у лучанки дитину. ВІДЕО

Сиротинець вкрав у лучанки дитину. ВІДЕО
У 61-річної лучанки забрали рідного онука-сироту і силоміць відвезли до притулку: два місяці жінка намагається повернути 7-річного Любомира, якому вже два роки заміняє батьків.

У дитини на очах батько вбив маму, і бабуся повертала його до нормального життя, розповідають ФАКТИ.ICTV.

Та соціальні служби вирішили розлучити рідних навіть не попередивши бабусю.

«Це викрадення дитини. Я завела 21-го до школи дитину, ввечері я прийшла біля шостої години, дитини не виявилося», – каже бабуся Євгенія Вронська.

Бабусю вже позбавили опіки над внуком. Чиновники заявляють: не вміє виховувати, погано доглядає і не йде на контакт із соціальними службами. А хлопчик агресивний і асоціальний. І винуватять у цьому бабусю. Дивуються, що жінка працює, а не прагне оформити соціальну допомогу на дитину та сидіти вдома, отримуючи від держави майже 5 тисяч гривень. Бабусю вже позбавили опіки над внуком.

Сусіди та знайомі родини шоковані. Запевняють: краще, ніж бабуся про хлопчика ніхто не подбає. Дитина була завжди чистою та охайною, гралася з друзями у дворі. Жінку називають хорошою господинею, яка вже виховала старшу онуку і добре справлялася з Любомиром. Закиди про агресію відкидають.

«Він не агресивний, вона добре його доглядала, ми всі шоковані були цим рішенням, хіба буде чужа людина краще доглядати дитину аніж бабуся», – говорить сусідка Зоя.

Працівники притулку погоджуються, що стрес може перекреслити нормальне життя Любомира. І розповідають – сирота любить малювати та складати конструктор і легко знаходить спільну мову з дітьми.

На захист інтересів сироти стала прокуратура. Правоохоронці вимагають від соціальних служб повернути опіку бабусі та забрати дитину з притулку.

«Якщо дитина погано себе веде – це не означає, що в цьому винна опікун. Дитину можна забрати в опікуна, коли її життю є загроза, ми побачили, що воно явно незаконне і виходить за межі навіть людської моралі», – каже заступник прокурора міста Луцька Микола Біляк.

А юристи радять якнайшвидше йти в суд. Адже потім дитину з притулку забрати буде складніше. А працівники інтернату просто намагаються збільшити кількість дітей на утриманні закладу.

«Діє програма з акцентом на те, що треба відмовлятися від інтернатів та притулків. Працівники таких закладів зацікавлені в кількості неповнолітніх дітей, щоб якомога довше працювати, щоб показати, що стара радянська система виховання дітей є більш ефективною», – каже юрист Богдан Ульчак.

Жінка здаватися не збирається. Якщо місцева Феміда не поверне сироту додому, жінка шукатиме справедливості у Верховному суді.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: діти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сволочі не мучте хлопця. Поверніть його до бабусі.
Відповісти
Федька Шульган рулить. Бабло перемагає!
Відповісти
Знаю одну сім*ю,де своїх трьох дітей виховував батько сам,бо жінка десь повіялась по світах...Чоловік здав дітей в сиротинець і 10 років підтримував зв*язки з дітьми в сиротинці...Але,тут інша історія:будівля СИРОТИНЦЯ сподобалась НОВИМ УКРАЇНЦЯМ і вони просто викупили СИРОТИНЕЦЬ,а дітей порозганяли по інших,сільських СИРОТИНЦЯХ...І троє дітей опинилися розлученими...Так,очевидно "ВЛАДІ" ВИГІДНІШЕ - РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАСТВУЙ!!!
Відповісти
В цій історії однозначно повернути дитину бабусі, а взагалі інтернати, то звичайно не мед, але нова система "сімейних будинків" далека від досконалості. Діти до вісімнадцятиріччя живуть ніби в сім"ї, мають маму й тата, працюють на спільному господарстві, тобто все як у звичайній сім"ї, а після вісімнадцяти - пішли геть, ми вже не ваші мама й тато, а це вже не ваш дім - брєд якийсь, а не вдосконалена система.
Відповісти