Одним з перших поселенців на Марсі може стати українець

Одним з перших поселенців на Марсі може стати українець
22-річний студент столичного авіаційного університету Дмитро Носов пройшов попередню реєстрацію в проекті Mars One, який вже в цьому році почне прийом заявок на участь у марсіанській місії.

Першу людську колонію Mars One планується висадити на Червону планету в 2023 році, пише Корреспондент.

Носов вірить, що якщо проект отримає належну фінансову підтримку, то вже незабаром ідея, яка зараз виглядає фантастичною, може стати реальністю.

Родом з Бердичева, Носов навчається в Національному авіаційному університеті на інженера-механіка з обслуговування наземної техніки аеропортів, є лейтенантом запасу Військово-повітряних сил.

"Я просто зайшов на їхній сайт, там була імейл-адреса проекту. Я написав листа - короткий коментар - на їхній імейл - мовляв, займаєтеся, хлопці, гарною справою. Попросив, щоб присилали нову інформацію про проект і написав, що якщо потрібна буде якась допомога, я готовий", - розповів Дмитро.

Незабаром після цього Дмитру написав Норберт Крафт - керівник медичного напрямку проекту Mars One, вони поговорили в скайпі, після чого Дмитру прислали анкету.

При цьому Норберт Крафт підтвердив, що Дмитра Носова в Mars One вважають одним з потенційних кандидатів на участь у проекті.

Разом з тим офіційний відбір учасників ще не розпочався: старт збору аплікаційних форм запланований на першу половину 2013 року. Зараз відбирають в індивідуальному порядку людей, які так чи інакше здаються команді проекту придатними для такої подорожі.

Основна вимога до майбутніх мешканців Марса - кандидат повинен бути фізично і психічно здоровим (зокрема, мати 100-відсотковий зір, нормальний тиск, а його зріст не може перевищувати 190 сантиметрів).

"Першочерговим обов'язком на Марсі для його мешканців буде підтримка життєдіяльності тієї системи, яку ми всі пишемо", - зазначив Норберт Крафт. "Перед першими командами буде багато викликів, їм потрібні будуть навички, щоб вирішити будь-яку потенційну проблему. Тож астронавти повинні бути розумними, вміти творчо підходити до вирішення того чи іншого питання, бути психологічно стійкими і фізично здоровими", - додав він.

Відбір для участі в проекті Mars One проходитиме в чотири етапи: спочатку будуть приймати заявки, потім, після першого "відсіву", аналізувати стан здоров'я. Далі планують національний відбірковий тур, тобто з кожної країни вибиратимуть кращого кандидата.

За результатами четвертого етапу в Mars One сформують шість груп кандидатів, кожна з яких буде складатися з чотирьох осіб (двох чоловіків і двох жінок). Саме цих людей протягом восьми років будуть готувати до польоту і життя на Марсі. З них відберуть щонайменше чотирьох найстійкіших.

Вже в 2021 році на Марс доставлять все необхідне для будівництва поселень, а вдосконалені марсоходи будуть займатися комплектацією житлових блоків. А в 2022 році з Землі стартує космічний корабель, на борту якого будуть люди. Серед них, можливо, буде й українець.

Згідно з умовами програми поселення на Марсі, його учасники повинні будуть поселитися там назавжди.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще одна діяспора.
Срізь добре. Навіть на Червоній планеті.
Тільки дома ладу немає.
Відповісти
ага, ну прям через 10 років :))))
Відповісти
Ну от і знайшлось місце для наших червонопузих. Навіщо чекати так довго. Прямо з мітингу і потрібно було відправити на "червону планету" тим паче що програма вимагає щоб вони там назавжди залишались.
Відповісти
Все вірно.От,тільки прізвище у нього,далеко не українське.Та байдуже.Нехай летить.Як же ж,без сала на Марсі!?Взагалі то,якщо він з Бердичева то там може і маца завалятись...
Відповісти