На Волині лікарня загрожує життю людей. ВІДЕО

На Волині лікарня загрожує життю людей. ВІДЕО
Причиною смерті майже сотні волинян може стати Ратнівська ЦРЛ.

Кілька років керівнику району та області не можуть вирішити проблему капітального ремонту приміщення медичного закладу. Тим часом стіни будівлі просвічуються наскрізь, а в щілини спокійно пройде і рука. Лікарня просто на ладан дихає, кажуть медики, йдеться в сюжеті «ФАКТИ» на ICTV.

Біди наробив і дірявий дах. На верхніх поверхах зі стелі вже не капає, а просто тече, тут не встигають міняти відра. Залило операційну, пацієнтів переводять у сухіші палати

«От зранку почало крапати, ми хворі, і воно буде цілу ніч нам тут текти, не зможемо спати, а нам потрібен спокій в першу чергу. В такому стані лікарня просто не може бути», - каже пацієнтка Ольга Курсік.

«Це дуже заважає нашій роботі, на 5-му поверсі, який найбільше страждає від цієї руйнації, знаходиться операційний блок, і ми сьогодні не можемо нормально провести операцію, бо порушуємо грубо санепідрежим», - заявляє заступник головного лікаря Ратнівської центральної районної лікарні Володимир Колотюк.

У лікарні впевнені: приміщення розсипається через технічні помилки будівельників під час зведення закладу. Цеглу клали абияк, а на покрівлі зекономили. Вона вкрита лише руберойдом, а через вологий клімат Полісся, де постійно дощить і сніжить, ця технологія не підходить.

«Панелі не перекривають основну стіну, і коли зимою проходить затікання і замерзання, цегла починає руйнуватися, тріскатися і вилітати. Основні опори, які тримають панелі, починають рухатися, вони відійшли на сантиметрів 6-8, і це може призвести до завалу всієї лікарні», - зазначає інженер Анатолій Ярошук.

Зволікати з реконструкцією не можна, адже щодня під загрозою сотні пацієнтів і лікарів. Медзаклад єдиний у районі, обслуговує понад 50 тисяч населення. Нині на ремонт випросили менше 200 тисяч гривень. Та цього вистачить лише на укріплення незначної частини аварійної стіни, про дах поки взагалі не йдеться.

«Щоб переробити покрівлю, ми виготовили проектно-кошторисну документацію в минулому році повністю на всі приміщення. Вона вартує більше 3-х мільйонів гривень, і сподіваюся, що цього року ми приступимо до перекриття центрального корпусу. Кожен втрачений день ускладнює не лише ремонт, а й збільшує вартість проведення цих робіт», - каже заступник голови Ратнівської райдержадміністрації Тимофій Новік.

Ремонту покрівлі чекають три корпуси лікарні. Сума немала, тож гроші проситимуть і в держави, і в спонсорів. Якби увагу на проблему звернули років 10 тому, коли тріщини тільки-но з’являлися, цієї ризикованої та загрозливої ситуації можна було б уникнути.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дорога навколо оз.Світязь ,життєво необхідна, на відміну від потреб Ратнівської ЦРЛ.
Відповісти
Добробут і стабільність настали!!!
Відповісти
Останні новини
На Волині лікарня загрожує життю людей. ВІДЕО
04 лютий, 2013, 09:15