«Укропівська» влада Луцька купує тролейбуси зі Швейцарії через «фірму-прокладку», - депутат

«Укропівська» влада Луцька купує тролейбуси зі Швейцарії через «фірму-прокладку», - депутат
Народний депутат Ігор Лапін розкрив "схему" купівлі швейцарських тролейбусів в Луцьку, яку планує здійснити "укропівська" влада міста.

Нагадаємо, за кошти міського бюджету обсягом 10 мільйонів гривень планують купити 10 тролейбусів, які списала "Суспільна транспортна компанія міста Б’єль" в Швейцарії.

Через ці плани 28 березня міську раду пікетували працівники луцького автозаводу, який, як відомо, теж виробляє тролейбуси. Нещодавно п'ять тролейбусів купила Кременчуцька міськрада.

Однак "укропівська" більшість до своїх земляків та потенційних виборців не прислухалася і проголосувала за виділення 2 мільйонів на купівлю перших двох тролейбусів з Швейцарії.

Натомість Ігор Лапін у Facebook написав, що фінансову операцію здійснюватимуть через "фірму-прокладку".

Зокрема, він пише, що "Суспільна транспортна компанія міста Б’єль" 7 квітня 2016 року заявила про те, що планує замінити 10 тролейбусів 1997 року випуску на нові в зв’язку з тим, що в 2018 році в них збігає строк експлуатації.

"За європейськими законами, якщо в громадського транспорту закінчився строк експлуатації, вони стають металобрухтом. Тобто їх не можна використовувати за призначенням на території ЄС. Їх можна або утилізувати, заплативши за це гроші, або продати по ціні металобрухту.

А тепер що, власне відбувається. Делегація з ЛПЕ з представником міської ради була в місті Б’єль та роздивлялася ці тролейбуси. Про це повідомив пан Ігор Поліщук. Але пан Поліщук чомусь не повідомив, що ані представники ЛПЕ, ані міська рада тоді не укладали жодних домовленостей з "Суспільної транспортною компанією міста Б’єль" на купівлю в них тролейбусів по ціні металобрухту", - пише депутат.

"Натомість "Суспільна транспортна компанія" вже встигла продати за копійки ці 10 тролейбусів на швейцарську приватну фірму "Ратінбас", яка до цього займалася перепродажем вживаних автобусів та мікроавтобусів. А тепер, за словами власника цієї фірми пана Ратіна, активно готуються продати ці 10 тролейбусів українцям, але вже по мільйону за одиницю, і дуже хвилюється, щоб ця угода не зірвалася", - пояснив він.

"Тобто замість купити тролейбуси у власника за копійки тимчасова влада міста, хоче купити ці тролейбуси у швейцарської прокладки за 10 мільйонів. Це гроші лучан! І що скажуть лучани, коли дізнаються, що "укропи" вкотре подарували бюджетні мільйони якійсь прокладці? Але перш ніж робити висновки, спитайте в ЛПЕ – в якої фірми вони планують купляти тролейбуси? Спитайте в них, чому вони не домовились зі своїми швейцарськими колегами з "Суспільної транспортної компанії"? Коли вам принесуть вже підписану угоду – вже буде пізно. Не хочете питати в ЛПЕ – то подзвоніть пану Ратіну в Швейцарію, який сьогодні готується продавати вам тролейбуси. Подзвоніть та розпитайте його", - завершив допис Ігор Лапін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
думаю через фірму-прокладку вони накручують ціну приблизно вчетверо
Відповісти
Задолбали - вообще никаких троллейбусов не будет. Ни новых, ни старых.
С какой стати нардеп парламента прётся вне своей компетенции?
Відповісти
То зрозуміло, що є прокладка, інакше палиця не працює. На прокладку пішло 600 тис за прикрашання ялинки. Убога ялинка у всіх викликала подив, та електорат промовчав. Тоді укропи розвернулись - 2 га землі на халяву собі вділили, знову пройшло, тепер 10 млн на тролейбуси - корупційна схема.
І знов пройде?! Деж ті правоохоронні органи?
Безпрєдєл в місті чомусь не можуть зупинити навіть рішення суду!!
Чекаєте майдану?
Відповісти
Добре ми не купуємо 10 тролейбусів зі швейцарії, а скільки тролейбусів Богдан ми купимо за таку ціну?, 1, 2? я розумію якби ціна однакова була, а то різниця колосольна, а оновленння рухомого складу конче потрібно. Яка різниця як купує луцьк ці тролейбуси, за 1млн за штуку кращого нічого не купиш!
Відповісти
Як ця багатоходовочка палиці примітивно виглядає
Відповісти
Нехай цей мудрий депутат скаже скільки коштує один порошенківський тролейбус, за який він так переживає!!!! А по якості ці президентмькі тролейбуси і поряд не стояли з б/у з Європи. Питання, про кого треба більше переживати, про кілька сотень працівників Богдану, чи про кілька сотень тисяч мешканців Луцька, які користуються громадським транспортом?!!!
Відповісти
Богдан не є державним підприємством, якщо хочуть щоб у них щось купували то нехай роблять висновки
Відповісти
Міський бюджет належить Палиці. Пограбування міського бюджету на 10 млн гривень дозволить і далі роздавати 500 гривень на виборах.
Відповісти
От якраз і треба за лучан переживати, а не металобрух списаний в Швейцарії купувати, бо списали ті тролейбуси через подальшу небезпеку експлуатації!!!
Відповісти
1. Якщо купувати щось за державні кошти в посередника - це корупція.
2. Якщо купувати за кордоном за державні кошти те, що виробляється в Україні - це рахунок платників податків України покращувати життя жителів інших країн.
3. Порівнювати ціни на нову і вживану річ слід з коефіцієнтом зносу вживаної речі.
Отже. Який коефіцієнт зносу швейцарських тролейбусів? Чи є в Україні матеріально-технічна база і запчастини для їх ремонту, чи знову прийдеться шукати за кордоном вживані запчастини до вживаних тролейбусів за державні кошти?
Відповісти
Богдан — це взагалі дно.
Відповісти
Останні новини
«Укропівська» влада Луцька купує тролейбуси зі Швейцарії через «фірму-прокладку», - депутат
28 березень, 2018, 14:45