Луцька міська рада затягує розгляд судової справи, пов'язаної зі штрафами Пустовіту, - адвокат

Луцька міська рада затягує розгляд судової справи, пов'язаної зі штрафами Пустовіту, - адвокат
Слухання у справі за позовом Луцької міської ради до відділу примусового виконання рішень Управління Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області вкотре відклали через клопотання міськради. Адвокат Олег Лягутко називає такі дії позивача затягуванням.

Про це стало відомо під час засідання суду 29 березня.

Третьою стороною без самостійних вимог на боці відповідача виступає Юлія Вусенко. Під час засідання Луцька міська рада подала клопотання про відкладення розгляду справи.

У клопотанні вказували, що заступники директора юридичного департаменту начальник відділу судового представництва Інна Романова, яка є представником Луцькради, перебуває на тренінгу, а головний спеціаліст відділу судового представництва юридичного департаменту перебуває у відпустці. Тож з метою забезпечення прав Луцькради як сторони у справі щодо надання пояснень суду, наведення своїх доводів та міркувань, надання клопотань, заперечень тощо, клопотали про відкладення розгляду на іншу дату, про яку просили повідомити додатково.

Окрім того, до клопотання додали копії документів, які підтверджують поважність причин відсутності.

До слова, до суду також не з’явився представник відповідача, не повідомивши причини неявки.

Представник третьої сторони Олег Лягутко зауважив, що це право сторони позивача, тож поклався на розсуд суду. Зрештою, суд, беручи до уваги надані докази поважності неявки та те, що ще не почався розгляд справи по суті, ухвалив відкласти розгляд на 16:30 12 квітня, про що повідомити сторони.

У коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost Олег Лягутко розповів, що відповідно до ст. 287 Кодексу адміністративного судочинства України, якою регламентовано особливості провадження у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності органу державної виконавчої служби, приватного виконавця, зазначено, що адміністративна справа з приводу рішень, дій або бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби, приватного виконавця вирішується судом протягом десяти днів після відкриття провадження у справі.

«З вище викладеного можна зробити висновок, що Луцька міська рада, яка звернулася до суду за захистом своїх «буцімто» порушених прав, свідомо ігнорує обов’язок забезпечення представника позивача для участі у судовому засіданні. Адже в структурі виконавчих органів міської ради є юридичний департамент, в якому налічується близько 10 юристів. Проте Луцькою міською радою до суду подано клопотання, в якому позивач просить перенести судове засідання у зв’язку із неможливістю направити у судове засідання представника позивача. На нашу думку, вказане клопотання свідчить про затягування міською владою строків розгляду справи, оскільки очевидним є те, що обґрунтування їхніх позовних вимог є безпідставними та надуманими», - вважає Олег Лягутко.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року після того, як «укропівська» більшість в Луцькій міській раді поновила і відразу ж звільнила з посади секретаря Юлію Вусенко виконавча служба відкрила провадження на секретаря ради Григорія Пустовіта. Згідно ухвали суду саме він мав поновити Вусенко окремим розпорядженням на посаді, однак цього не зробив. Тож виконавча служба оштрафувала посадовця за невиконання ухвали суду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцька міська рада затягує розгляд судової справи, пов'язаної зі штрафами Пустовіту, - адвокат
29 березень, 2018, 17:18