На Волині - новий храм. ВІДЕО

На Волині - новий храм. ВІДЕО
У селі Адамівка, яке розташоване в Ратнівському районі, майже за два роки звели нову церкву.

Перший камінь під будівництво сільської церкви на честь святих рівноапостольних Кирила та Мефодія заклали в травні 2011 року, а відкрили в січні 2013, повідомляє Телевізійний Центр Ковель.

Святкову літургію за участю священиків Гірниківського благочиння в день відкриття храму відправив єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир. Владика також освятив новобудову, спорудження якої назвав свідченням духовного відродження села.

«В цьому селі ніколи не було церкви. Тому сьогоднішня подія є духовним відродженням села: в новій силі, в дусі Святому. В любові до нашого поліського краю», - сказав священнослужитель.

Ідею збудувати церкву в Адамівці виношували давно. Допоміг селянам її реалізувати народний депутат України Степан Івахів.

Серед тих, хто привітав вірян з пам'ятною подією був голова Ратнівської райдержадміністрації В'ячеслав Лавренюк.

Настоятель храму ієрей Василь Губарик - родом із поліської глибинки. Священик переконаний: нова церква ніколи не буде безлюдною.

«Хотів би просити в своїх прихожан духовної підтримки. І надіятись на те, щоби я, як священик, зміг таки їм щось цінне преподати...», - зауважив він.

Нині в Адамівці мешкає близько 300-сот жителів. Нова церква в поліській глибинці — це вже 19 храм, збудований за роки незалежності України на теренах Ратнівського району в тих селах, де раніше не було православних церков.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"...щоб господь ще більше споглядав на наш Волинський край" - ай валодя, пузо ненаситне, все тобі мало.
Відповісти