Українська влада не допомагає лучанці, яка втратила руку в Польщі

Українська влада не допомагає лучанці, яка втратила руку в Польщі
Лучанці Альоні Романенко, яка втратила руку на заробітках, допомагають польські чиновники та активісти, натомість українська влада допомоги навіть не пропонувала.

Про це розповів чоловік Альони Андрій Романенко, - передає Волинь24.

Нагадаємо, 15 грудня 2017 року поблизу міста Познань, що у Польщі, з лучанкою трапився жахливий нещасний випадок - її рука застрягла у гарячій прасувальні і пробула там 40 хвилин. На жаль, руку врятували не вдалося.

Зі слів чоловіка, Альону виписали з лікарні, однак культя все ще не загоїлась.

«Шкіра червона ще. Рани були, то тільки посходили. Альона ходить на массаж, а з квітня піде на повноцінну реабілітацію», - каже Андрій Романенко.

«Про протез ще рано говорити. Треба, щоб рана повністю зажила. Зрозуміло, що це дуже дорого, тому збираємо гроші через благодійний фонд Вітольда», - зазначає чоловік.

Він розповідає, що польська інспекція праці уже завершила слідство у справі про нещасний випадок, також триває слідство прокуратури.

«Чекаємо на суд. Але відомо одне – працедавець винен на 100%, доказів більше, ніж достатньо», - переконує Андрій Романенко.

Якщо роботодавця Альони визнають винним у тому, що жінка втратила руку, йому загрожує кримінальна відповідальність і відшкодування збитків. Нагадаємо, власник пральні не дозволяв рятувальникам розрізати машину, саме тому рука жінки і пробула в ній 40 хвилин. Наразі роботодавець не йде на контакт і відмовляється спілкуватись з журналістами.

Андрій Романенко наголошує – відтоді, як трапилась трагедія, українська влада ніяк не намагалась допомогти: «Тиша повна!!!»

«А від Польщі якраз допомога в усьому. Грошима допомагає дуже багато людей, міністр взяв під особистий контроль нашу справу і прості люди дуже сильно допомагають. Наприклад, до Альони на перев'язку більше місяця приходила спеціаліст з дуже відомого приватного госпіталя, при чому безкоштовно. Нам влаштували консультацію у дуже відомого професора, на реабілітацію можемо потрапити позачергово», - розповідає чоловік.

«В цілому можу сказати, що нас дуже підтримують і не забувають. Саме польська держава і громада. Альона отримує лікарняне від держави, нами опікується почесний консул України в Познані Вітольд Хоровський (це товариство спільне польсько-українське і до політики не має жодного відношення)», - переконує Андрій Романенко.

Наразі Андрій працює в Познані на будівництві, а Альона вчить польську, хоче стати перекладачем.

Попри те, що подружжя приїхало до Польщі нещодавно. Альона – лише в листопаді минулого року, Андрій – трохи раніше, повертатись в Україну пара не планує.

«На це нема надії», - резюмує чоловік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українська влада не допомагає лучанці, яка втратила руку в Польщі
31 березень, 2018, 05:03