У Росії заарештували мільярдера Магомедова

У Росії заарештували мільярдера Магомедова
Тверський суд Москви заарештував на два місяці мільярдера Зіявудіна Магомедова за підозрою в розкраданні 2,5 мільярда рублів бюджетних коштів.

Про це повідомляє Новое Время з посиланням на BBC.

Зіявудін Магомедов - власник групи Сумма. Він посідає 63-й рядок у списку найбагатших російських бізнесменів за версією журналу Forbes. Його статки журнал оцінює в 1,4 млрд доларів, а його старшого брата Магомеда - в 450 млн.

Разом із ним суд заарештував його брата Магомеда Магомедова, а також Артура Максидова, голову одну з компаній, яка входить до групи Сумма. Ще двоє підозрюваних перебувають у розшуку в ОАЕ.

Слідство вважає, що Зіявудін і Магомед Магомедови переказали 2,5 млрд рублів бюджетних коштів на рахунки офшорних компаній. Максидову закидають розкрадання 669 млн рублів. Йдеться про розкрадання під час будівництва стадіону Арена Балтика, зазначає BBC.

За даними слідства, Магомедова планували покинути країну і вилетіти в Майамі на приватному літаку.

"Брат не має стосунку до групи Сумма. Висунуті обвинувачення не витримують критики з точки зору здорової логіки", - заявив у суді Зіявудін Магомедов, запропонувавши "зібрати гроші" для відшкодування збитку.

Захист долучив до матеріалів особисті подяки Зіявудіну від Володимира Путіна, мера Москви Собяніна, а також подяки Магомеду від патріарха і Російського географічного товариства.

Компанія Глобалелектросервіс, яка входить до групи Сумма, отримала від влади будівельний підряд на підготовку ділянки площею 22 га для будівництва стадіону Арена Балтика в Калінінграді до чемпіонату світу з футболу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.