Чемпіонка світу з Волині потребує коштів на лікування доньки

Чемпіонка світу з Волині потребує коштів на лікування доньки
Колишня чемпіонка світу, паралімпійська спортсменка Інна Свередюк з Ковеля потребує допомоги на лікування доньки, яка хворіє аутизмом.

Про це пише КовельPost.

Інна Свередюк народилась шестимісячною з вагою у 900 грамів зі страшним діагнозом – ДЦП. Перенісши 5 операцій, у 5 років зробила перші кроки. А з часом зуміла стати дворазовою чемпіонкою світу, рекордсменом світу у паралімпійських іграх з пауерліфтингу. А зараз виховує доньку, яка хворіє аутизмом.

Інна Свередюк виступала в Англії, Америці, Польщі, Україні, за що має багато грамот і медалей. Стала дворазовою чемпіонкою світу, рекордсменом світу у паралімпійських іграх з пауерліфтингу. І до 30 років завершила спортивну кар’єру. Нині їй 40 років.

Як і кожна жінка, Інна Свередюк мріяла про сім’ю. Вийшла заміж, народила доньку Поліну. Раділа, що має донечку, думала, що буде опорою в житті. Спочатку усе було добре. Полінка почала ходити, а от говорити – ні.

Тож Інна повела доню до лікаря. У три роки поставили діагноз – аутизм. Лікувалися у Луцьку, Львові, Рівному, Києві. Це дало позитивні результати. Дівчинка вже читає, пише, говорить як її звати, де живе, відвідує художню школу, басейн. Кожен день дитина приймає ліки.

А ще спеціальна дієта потрібна. На щоденне лікування потрібні кошти. Тато Полінки не живе з нею – він мешкає у Києві, але в міру можливостей допомагає грошима. Та коштів на лікування постійно не вистачає. Сім’я живе на дві пенсії – Інни і Поліни, які обоє є інвалідами першої групи.

Інна Свередюк звертається до усіх небайдужих людей за фінансовою допомогою. Нині у Луцьку є філія, де лікують аутистів. Інна планує завезти туди донечку, однак на це потрібні чималі кошти.

Охочі допомогти можуть перерахувати кошти на картку ПриватБанку: 5168 7573 3020 3706.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чемпіонка світу з Волині потребує коштів на лікування доньки
02 квітень, 2018, 11:09