У Києві судять почесного громадянина Луцька

У Києві судять почесного громадянина Луцька
Народного депутата України першого скликання, почесного громадянина Луцька Олександра Гудиму (на фото) судять у Києві за напад на охоронця Адміністрації Президента.

Гудиму, який останнім часом мешкає у Києві, заарештували ще у березні 2010 року. Його звинуватили у тому, що він начебто наніс тілесні ушкодження охоронцю під час протесту проти забудови на бульварі Лесі Українки 7/9, пише видання Свідомо.

Учасники акції протесту стверджують, що будівництво висотки, яке веде компанія «Познякижилбуд» - незаконне.

Присутні на тій акції стверджують, що Гудима охоронця не бив, і це замовна справа за боротьбу проти забудовників. Проти Гудими дав свідчення міліціонер, який начебто це бачив.

Суддя, за словами пані Галини, досі не викликала свідків які підтверджують, що цього всього не було. Потерпілий, якого нібито побив колишній народний депутат, на засідання не ходить.

18 грудня 2012 року, прийшовши на засідання, Гудима почувався зле і просив відкласти слухання. «Підіть в туалет і попийте водички», - відповіла йому суддя Печерського райсуду Крістіна Тарасюк і оголосила перерву на 5 хвилин.
З суду Гудиму забрала швидка. Вже в лікарні поставили діагноз – інсульт.

Суддя Крістіна Тарасюк, яка веде справу Гудими, відома справами проти активістів – вона судила Сергія Костакова, який приймав участь у «податковому майдані», а зараз очікує політичного притулку в Празі.

Адвокат Гудими не захотів вести цю справу, бо після її розгляду боїться втратити роботу. Суддя не приймає довідки від родичів та призначає нові засідання, стверджує видання.
Як пише у своєму блозі на Українській правді журналіст Єгор Соболєв, Гудимі потрібен адвокат.

«А ще його залишив адвокат. У цьому і прохання до тих, хто може виступити його захисником або оплатити такого – допоможіть! Ця людина відповідає за всіх нас. Хто може, давайте знати напряму дружині пана Олександра – пані Людмилі – 050 412 63 95», - пише Соболєв.

Перед новорічно-різдвяними святами Гудимі стало краще, його виписали. На засідання, яке відбувалося 24 січня, суддя Тарасюк зобов’язала міліцію привезти підсудного.

Хоча насправді Гудима – і далі у «Феофанії». І судді це відомо, пише «Свідомо».

«Який суд? Олександр Васильович в туалет ходить з палицею, тримаючись за стіну», - говорить знайома Гудими, киянка Галина Сита.

Довідка

Олександр Гудима народився 3 січня 1950 року в селі Вишківці Немирівського району Вінницької області.

З 1980 по 1984 роки працював вчителем Луцької середньої школи № 9, з 1985 по 1990 роки - викладачем Луцького педучилища, заочно закінчив історичний факультет Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки та Вищу Партійну Школу.

Олександр Гудима - один із засновників Народного Руху України за перебудову на Волині, організатор першого демократичного мітингу на Замковій площі у Луцьку (23 липня 1989 року), депутат Волинської обласної ради І скликання та Народний депутат України І скликання.

Входив до складу Народної Ради, обирався членом Комісії Верховної Ради України з питань культури та духовності.

З 1995 року Олександр Гудима обраний головою Всеукраїнської громадської організації «Українське православне братство святого Апостола Андрія Первозваного» (Київ).

29 липня 2009 року Луцька міська рада присвоїла Гудимі звання «Почесний громадянин міста Луцька» - «За значний особистий внесок за розбудову України, визначні заслуги в суспільній діяльності, а також з нагоди 20-ої річниці утворення Народного Руху України за перебудову».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, протест
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
падлюзі по заслузі!!!
Відповісти
На нары подлеца и вора!Гудыма известный Луцкий квартирный барыга,который в начале 90-х деребанил "майно" Луцка!
Відповісти
Комсомолец ты хам и подлец!
Відповісти
потрібно для камсамола негайно сторити концлагер сталінського штибу і відправляти їх на підтвердження їх камасамольскьких ідеалів.
Відповісти
а коли цей "Почесний громадяднин" останній раз був у Луцьку? отримавши державну квартиру у Києві, забув сюди дорогу!
Відповісти
він за народ,за нас простих бідних людей...
Відповісти
Люди добрі, що за нападки проти нього? Ну були в нього деякі помилки(можна назвати), він не без гріха, але в кого
їх нема? Пам'ятаєте буремні 90-і. До речі він ще тоді боровся у ВРУ за те, щоб депутати не голосували чужими
картками! Боротьба за це триває і нині. Він відстоював
інтереси України! Не продажний, як теперішні депутати!
На жаль пам'ять у людей чомусь коротка! А державні квартири всім депутатам давали і тикати в це пальцем не
гоже. До мінусів великих я занесу те, що він втручався у церковні справи! Отут нагрішив! Цього не можна робити.
Відповісти