«Для мене вчитель у школі був рівним батюшці у селі», - декан волинського вишу

«Для мене вчитель у школі був рівним батюшці у селі», - декан волинського вишу
Декан факультету культури та мистецтв Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Андрій Гордійчук вважає, що спеціалісти у школах в основному середнього рівня педагогічної підготовки, на відміну від часів, коли він навчався.

Про це він розповів в інтерв’ю Інформаційному агентству ВолиньPost.

«Я розумію, що у сучасному світі все базується на комп’ютеризації та техніці, але це не надає значенню у духовному розвиткові людини. І саме це мене бентежить. У часи, коли я ще навчався, для мене вчитель у школі був рівним батюшці у селі – він завжди усе знав. Зараз зовсім інше відношення, а спеціалісти у школах в основному середнього рівня педагогічної підготовки. І доказом цього є потреба учнів у репетиторах, хоча школа повинна надавати достатньо знань без додаткового витрачення коштів», - сказав декан.

За словами Гордійчука, система освіти є цікавим явищем і він звик, що освіта має тішити.

«Наразі відбувається чимало експериментальних моментів, з якими я не згоден. Це з деякими міністерськими рішеннями та реформами. Оскільки я починав працювати та розвиватися у цій сфері за часів Радянського Союзу, то впевнено можу сказати, що тоді система освіти була кращою. У ті часи завжди навчальний заклад передбачав професійний зріст учнів, а зараз мене не завше задовольняє практична та знаннєва підготовка у школах. Можливо, це пов’язано з втратою інтересу до отримання знань», - додав освітянин.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ В ІНТЕРВ’Ю З АНДРІЄМ ГОРДІЙЧУКОМ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Для мене вчитель у школі був рівним батюшці у селі», - декан волинського вишу
03 квітень, 2018, 19:19