Губернатор Волині хоче масові «електронні» навчання

Губернатор Волині хоче масові «електронні» навчання
Голова Волинської обласної держадміністрації Олександр Савченко хоче запровадити навчання, аби представники влади на місцях покращили свої компетенції у галузі електронних закупівель.

Про це йшлося під час оперативної наради 3 квітня.

Начальник Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області Анатолій Омельчук доповідав про порушення чинного законодавства при здійсненні державних закупівель за 2016 – 2017 роки.

Після озвученої статистики Савченко зауважив, що треба в області провести масштабні навчання по закупівлях. Мовляв, багато людей не знають, як правильно робити. Тому він попросив визначити осіб з ОДА, які зможуть допомогти, аби провести семінари та навчання, зокрема, в ОТГ.

Савченко зауважив, що важливий і жорсткий контроль, але це не проблема, адже у разі необхідності він і сам може поїхати та перевірити, як відбувається процес. Однак починати варто саме з навчання.

«Перше, що ми маємо з вами зробити – навчити людей»,- сказав Савченко. Адже на Волині вже є 40 ОТГ, і з ними треба працювати.

Окрім того, постійно вдосконалюється законодавства, постійно зростають суми закупівель. Омельчук підтвердив цю інформацію та додав, що в області за 3 місяці вже зафіксували низку порушень, яка у 2017 «назбиралася» за рік – майже 600 млн грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А не дешевле нанять специалистов?
Відповісти