У районі на Волині затопило тисячу гектарів земель

У районі на Волині затопило тисячу гектарів земель
Річки Прип’ять і Стохід у Любешівському районі вийшли на заплаву і затопили прилеглі території.

Про це пише Любешівська районна газета "Нове життя".

За інформацією головного інженера Любешівського УВГ Віталія Зімича, з метою забезпечення безаварійного пропуску повені, проводиться ліквідація пошкодження дамб, мостів, доріг на території осушувальних систем району.

"Так, нині постійно працюють 12 насосних станцій, ліквідовуються боброві нори у захисних дамбах, знищено 52 боброві загати на міжгосподарських каналах, укладено 690 мішків піску на дамбах.

Станом на сьогодні підтоплено талодощовими водами тисяча гектарів осушених меліорацією земель. Із кадрами в Любешівському управлінні водного господарства проблем нема, натомість турбує недостатнє фінансування для проведення ремонтних робіт насосно-силового обладнання для відкачки води і придбання пально-мастильних матеріалів.

Цього року з резервного фонду облдержадміністрації виділено матеріалами 1000 мішків, 100 л дизпалива, 50 л бензину, чого недостатньо, аби своєчасно реагувати на можливі аварії на гідротехнічних об’єктах Любешівського району. Аби контролювати ситуацію, ведеться постійний моніторинг рівнів води в річках на всіх метеопостах", - йдеться у повідомленні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.