УГКЦ відхрестилася від політики

УГКЦ відхрестилася від політики
Українська греко-католицька церква (УГКЦ) докладає всіх зусиль для того, щоб жодна партія не використовувала її в політичній боротьбі.

Про це заявив глава церкви архієпископ Святослав (Шевчук) в Черкасах, - пише Gazeta.ua.

«Мене сьогодні запитують, чому так довго будується патріарший собор у Києві. Мовляв, скільки виборів пройшло, а ми ніяк його не можемо побудувати. Це приклад того, що ми не хочемо ставати на бік тієї чи іншої політичної сили», - сказав глава УГКЦ, пояснюючи, чому тривалий час не може закінчитися будівництво собору.

Він також навів приклад Ісуса Христа, який не став ні на бік Пілата, що уособлював окупаційні римські сили, ні на бік Варавви, який представляв національний визвольний рух євреїв проти римської окупації.

«Ісус не став на бік жодного з них. Він помер на хресті. І тому церква, щоб залишитися церквою, а не бути зведеною до якоїсь політичної групки, повинна завжди стояти не на стороні Пілата або Варавви, а на стороні розп'ятого. Тоді вона завжди матиме можливість і силу говорити правду всім і завжди, а значить - бути вільною від політизованості суспільства», - сказав Святослав.

Слід відзначити, що Патріарший собор Воскресіння Христового почали будувати у 2002 році в Києві біля станції метро «Лівобережна». Його відкрили 27 березня 2011 року інтронізацією Святослава Шевчука, якого обрали Верховним архієпископом Української греко-католицької церкви. У соборі досі тривають оздоблювальні роботи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.